Stránka letáku Makro – pro milovníky jídla – str. 2



Tento leták již není platný. Zpět na hlavní stránku


Tento leták platí do 3. 8. 2021.

Přepis textu:

Recept     MOŘSKÝ VLK     S MRKVOVÝM PYRÉ     Obtížnost: lehká     Čas přípravy: 40 min     Počet porcí: 2     PŘÍPRAVA:     Postup na rybu:     V nepřilnavé pánvi na vyšším ohni rozpálíme 30 g přepuštěného másla. Jakmile se     z másla začne kouřit, položíme na pánev porce ryby kůži dolů a jemně je na 10 vteřin     přitiskneme prsty, aby se maso nezkroutilo.     SUROVINY NA RYBU:     60 g     2 filety mořský vlk s kůží po 200 g     60 g     1snítka tymián *     přepuštěné máslo     Takto rybu opékáme 1,5 minuty, poté přidáme zbylé přepuštěné máslo a rybu     pečeme další 1,5 minuty.     čerstvé máslo     sůl     Porce ryby otočíme a do pánve přidáme čerstvé máslo a listky tymiánu. Na středním     ohni rybu Ižící přeléváme rozpuštěným máslem a takto ji opékáme další 2 minuty.     Hotovou rybu osolime a na talíři každou porci lehce přelijeme trochou másla,     ve kterém se pekla.     Postup na pyré:     Mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Spolu s ostatními surovinami vložíme     do kastrolu a přivedeme k varu. Stáhneme oheň a pomalu vaříme, dokud není mrkev     měkká a tekutina se nesvaří do konzistence sirupu.     Vše důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem a přepasírujeme přes jemné síto     do čistého rendlíku.     SUROVINY NA PYRÉ:     750 g     750 ml zeleninový vývar     200 g     mrkev *     máslo     1lžička sůl     JEŠTĚ POTŘEBUJETE:     tyčový mixér     jemné síto     Dle potřeby pyré dochutíme solí a cukrem, případně rozředíme teplým zeleninovým     vývarem.     produkt     vhodný pro     přípravu     TIP     METRO     Pokud je pyré příliš řídké, ještě je za častého míchání krátce povaříme. Díky     odpařování vody pyré zhoustne.     Chef     гесeptu     RECEPTU     AUTOGRAMIÁDA     IKONICKÉ KUCHAŘKY     ROMANA VANKA     Poklady     Přijdte si do makro     pro podpis knižního bestselleru     „Poklady klasické české kuchyně“.     klasické české kuchyne     anb tota baboa ria     21. 7. PRAHA STODŮLKY     28. 7. PLZEŇ     16:00-17:30     Vandre o     Foto Tomáš Novák     2     Naše značky pro Vaše podnikání     aro     SIGMA Tarington House M    

×

    Sdílení