Stránka letáku Makro – Pivo a klobása – str. 28

Tento leták platí do 25. 5. 2021.




Tento leták platí do 25. 5. 2021.

Přepis textu:

KLOBÁSY     KLOBÁSY     Oblíbené klobásy patří k nejstarším masným     výrobkům a v různých variacích je Ize najít     téměř ve všech světových kuchyních. Liší se     však použitými surovinami, technologií vý-     roby, obalem, tvarem i způsobem přípravy.     Slovo „klobása“ používají Češi, Slováci a Slovinci     a výrazy v dalších jazycích jsou hodně podobné.     V polštině – KIELBASA, na Ukrajině - KOVBASA,     v ruštině - KOLBASA. I v madarštině, která     má jiné jazykové kořeny, se klobása řekne     KOLBÁSZ. Slovo s největší pravděpodobností     pochází z tureckého výrazu KÜLBASTI,     označujícího kotletu nebo grilovanou kotletu.     Nikde však tento název neoznačuje tak širokou     skupinu výrobků jako v Česku.     obsah     min.     70%     Obsah     60%,     98%     masa     masa     min.     COvěziho     yesgo     31%     МETRO     H&H     Chef     ŘEZNICTVÍ     STREJČEK     cecen kt OD ROEU R     Klobásky mini mix     • bal.: cca 1,6 kg     • cena za 1 kg     Štýrská klobása     • bal.: cca 1,2 kg     • cena za 1 kg     Klobása k opékání     • bal.: 10x 150 g, 10× 200     • cena za 1 ks od     g     136,00/156,40*     18,60/21,39°     109,90/126,39*     min.     90%     obsah     obsah     obsah     94%     80%     mas     masa     obsah     min.     5%     Prantl     Krahulik     Steiner     1928     Šunková klobása,     Krahulecká klobása,     Krahulecká klobása jemně pálivá     • bal.: 6× 150 g     • cena za 150 g     Zámecká klobásas cibulkou     Ostravská klobása     • bal.: 10x 150 g     • cena za 150 g     • bal.: cca 2,3 kg     • cena za 1 kg     19,90/22,89*     18,70/21,51*     106,00/121,90*     MNICHOVSKÁ BÍLÁ KLOBÁSA     75%     masa     V Německu jsou velmi oblíbené bílé klobásy (Weisswurst) – je to tepel-     ně opracovaný výrobek z jemně mletého telecího masa, vepřového sádla     a koření. Protože tento výrobek neobsahuje dusitanovou solicí směs, má     světle šedobílou barvu.     Mnichovská bílá klobása je nejznámější, je tradičně ráno čerstvě vyráběná     a dopoledne dodávaná na trh. Podává se ohřátá ve vodě se sladkou hořčicí     (u nás by se dala přirovnat ke kremžské hořčici), s měkkým preclíkem a bí-     lým (kvasnicovým) pivem. U nás tuto klobásu někdy kvůli její světlé barvě     zaměňujeme s klobásou grilovací. Zmínka o srovnatelném výrobku, rovněž     ohřívaném v horké vodě, sahá do Francie 14. století. Ve francouzských ku-     chařkách je už na začátku 19. století zmínka o „Boudin Blanc" – bílé klobáse.     PONNATH     SIC M     Mnichovská     bílá klobása     • bal.: 300 g     • cena za 300 g     67,00/77,05*     28     makro PIVO A KLOBÁSA     min.     o masa     masa     min.     mas     Rověz     masa     min.     *cena s DPH     min     min.    

×

    Sdílení