Stránka letáku Makro – Epikure – str. 4

Tento leták platí do 25. 5. 2021.




Tento leták platí do 25. 5. 2021.

Přepis textu:

GURMÁNSKÁ     MOZAIKA     Novinky     Události     Zajímavosti     MASO POD KONTROLOU     Součástí makro distribučního cen-     tra ve středočeském Kozomíně jsou     také prostory pro zpracování     a skladování masa. Skládají se     z moderně vybavené bourárny     a přilehlého velkokapacitního skladu     a součástí procesu zpracování je     vždy přísná kontrola kvality výsled-     ných produktů.     Abychom mohli zajistit dohledatel-     nost každého kusu masa, je nutné     už během příjmu zanést do systému     údaje, které jsou pro něj specifické.     Kromě množství a expirace jsou to     například u hovězího masa údaje     o zemi narození, vykrmení,     porážce, bourání a také referenční     PRIMA SEZONA: DUBEN     žampion, kerblík, kedlubny, kopřivy, medvědí česnek, chřest, salát     frissé, pampeliška, rozmarýn, řeřicha, šťovík, zelí čínské a pekingské,     sele, jehněčí, kůzlečí, sumec, kapr, candát, pstruh, štika, králík, křepelka,     perlička, krůta, vejce, smrži     MLADÉ KOPŘIVY     Kopřiva dvoudomá je přímo nabitá zdravím a od nepaměti patří mezi     rostliny využívané v lidovém léčitelství. Jako ingredience se nejčastěji     přidává do velikonoční nádivky, možnosti jejího kulinářského uplatnění     jsou však mnohem širší. V první řadě je zapotřebí kopřivy zbavit žaha-     vých chloupků, a to buď spařením horkou vodou, nebo krátkým oresto-     váním na pánvi. Takto zpracované listy můžete přidat do zeleninových     salátů, omelet a nádivek či podusit na másle jako přílohu k masu. Hodí se     také k přípravě polévek nebo smoothies. Sekané listy Ize přimíchat do     masové směsi na sekanou a blýsknou se i jako náplň do palačinek nebo     závinů z listového těsta.     číslo zvířete.     Každý výrobek je po zabalení     označen etiketou, která nese unikátní     dohledatelný čárový kód. Ten obsa-     huje čtyři informace – identifikaci     výrobku, datum spotřeby, množství     a výrobní šarži, na niž jsou v systému     navázány všechny informace     o vstupní surovině. Tento systém     pak umožňuje dohledat produkty     od dodavatele až po koncového     zákazníka. V případě jakýchkoli pro-     blémů Ize dané maso a výrobky z něj     Čerstvé kopřivové listy najdete v sortimentu     makro mezi řezanými bylinkami.     okamžitě stáhnout z trhu.     Barová improvizace     Současná situace zásadně ovlivňuje všechny gastronomické provozy, včet-     ně barů. Řada z nich proto přistoupila k improvizovaným řešením, která jim     pomáhají zůstat v kontaktu s hosty.     Legendární pražský Bugsy's bar například nabízí lahvované koktejly, baroví     konzultanti z Apollo Drinks zase přišli s nápadem boxu, v němž hosté najdou     ingredience a návod na přípravu drinků v domácím prostředí. Brněnský Bar,     který neexistuje představil na začátku března distanční koktejlové menu     inspirované tajuplným tématem paralelních realit. Zájemcům ho barmani     posílají zabalené v kazetové krabici, která kromě dvanácti lahvovaných kok-     tejlů obsahuje booklet s pokyny k servírování a obrazovou koláž na velkém     plakátě, která rozvíjí příběhy jednotlivých drinků.     4     makro     EPIKURE    

×

    Sdílení