Stránka letáku Makro – Epikure – str. 29

Tento leták platí do 14. 9. 2021.




Tento leták platí do 14. 9. 2021.

Přepis textu:

Рodminkou usрёсһи је роиst jјen ovoce a seleninu     v bezvadné kondici. Suroviny by měly být zralé, čerstvé,     čisté, bez plísní, parazitů nebo hmyzu. Vše, co se chystáte     zavařit, dobře omyjte, nechte okapat a trochu oschnout.     10* TIP     1     25     Zavařené potraviny po-     třebují chlad a temno.     Sklenice by při zavařo-     vání měly být ponořené     a přilijete pět až deset     centimetrů vody.     Lák nebo nálev na     Ozeleninu můžete použít     bud domácí, nebo koupit již     hotový produkt. Zavařeni-     nám pomůže ke správné     ve vodě ze dvou třetin až tří     čtvrtin.     2 Sklenice neplňte po     Jokraj, pod víčkem nechte     vždy alespoň dvoucentime-     trový volný prostor.     U protlaků a přesnídávek je     zapotřebí čtyř centimetrů.     konzistenci želírovací cukr     nebo želatina.     Při vaření marmelády     sbírejte z povrchu pěnu,     obsažené saponiny mohou     zkrátit trvanlivost.     O Cas, než se voda v hrnci     Oohřeje na požadovanou     teplotu, se nepočítá do     doby zavařování.     Aby si ovoce v kompo-     tech zachovalo pevnou     konzistenci, zalévejte je     horkým nálevem.     Sklenice po ukončení     1O zavařování pozvolna     43     Pokud hrdlo sklenic     Chytré pomůcky     V SE SADOU CHŇAPEK BUDE MANIPULACE SE SKLEM JEDNODUŠŠÍ.     PRO BEZPEČNĚJŠÍ PRÁCI JSOU VHODNÉ     potřísníte zavařovaným     obsahem, otřete je vlhkým     čistým hadříkem.     E Ekonomicky nejvýhod-     Jnější je zavařování     v páře: do hrnce vloží-     te rošt, na něj umístíte     naplněné a zavřené sklenice     I KLEŠTĚ NA VYJÍMÁNÍ SKLENIC NEBO VYTAHOVAČ SKLENIC     S PROTISKLUZOVOU RUKOJETÍ.     PLNĚNÍ SKLENIC PŘI ZAVAŘOVÁNÍ USNADNÍ NÁLEVKA     NEBO TRYCHTÝŘ.     v PŘI PŘÍPRAVĚ DOMÁCÍCH DŽEMŮ Z TŘEŠNÍ, VIŠNÍ, SLÍV,     ŠVESTEK A DALŠÍCH PODOBNÝCH DRUHỦ OVOCE OCENÍTE     ODSTRAŇOVAČ PECEK.     v DÍKY SAMOLEPICÍM ETIKETÁM SNADNO POZNÁTE, KDY     AZ ČEHO JSTE DOMÁCÍ ZAVAŘENINY A DALŠÍ PRODUKTY VYROBILI.     JEŠTĚ JEDNODUŠŠÍ JE POUŽITÍ AKRYLOVÝCH NEBO LIHOVÝCH FIXŮ,     KTERÝMI MŮŽETE PSÁT PŘÍMO NA VÍČKA NEBO SKLO.     v DŘÍVKA Z BUKOVÉ DÝHY SLOUŽÍ K ZAJIŠTĚNÍ RYCHLOKVAŠEK,     UTOPENCŮ A DALŠÍCH SUROVIN V NÁDOBÁCH. STAČÍ JE PŘEDEM     NAMOČIT DO PŘEVAŘENÉ VODY A VLOŽIT DO SKLENIC. OBSAH TAK     ZŮSTANE PONOŘENÝ V NÁLEVU.     ochlazujte studenou vodou.     r OČIŠTĚNÍ OVOCEA ZELENINY ULEHČÍ ŠKRABKY.     V OBCHODECH JE PESTRÝ VÝBĚR, POŘÍDIT SI MŮŽETE TY     S PODÉLNOU NEBO PŘÍČNOU ČEPELÍ, ALE I VROUBKOVANÉ. JINÝMI     ODSTRANÍTE JÁDŘINCE, STŘEDY Z OKUREK NEBO CUKET. ZAJÍMAVĚ     VYPADAJÍ KULIČKY VYKROJENÉ Z MELOUNU A DALŠÍCH     DRUHŮ OVOCE NEBO ZELENINY.     V PRO ZÍSKÁNÍ JEMNÉ KONZISTENCE, ODSTRANĚNÍ SLUPEK     A ZRNÍČEK JE VHODNÝ PASÍROVAČ. KROMĚ PŘESNÍDÁVEK, DŘENÍ,     ZAVAŘENIN NEBO PROTLAKŮ SE UPLAT NÍ PŘI PASÍROVÁNÍ ZELENINY     DO SVÍČKOVÉ A POLÉVEK NEBO PŘI VÝROBĚ PYRÉ. NA MENŠÍ     MNOŽSTVÍ PLODŮ POSTAČÍ KVALITNÍ SÍTO.     f facebook.com/makro.cz     O instagram.com/makro_cr 29    

×

    Sdílení