Tento leták platí do 25. 5. 2021.
NEZAPOMEŇTE NA E průběžné větrání kuchyně, abyste zamezili vzniku plísní M odmaštění horní části linky a úklid prostoru pod ní KOLEM KUCHYNĚ M setření dlaždiček, okenních parapetů, dvířek, úchytek, vypínačů a klik M pravidelnou výměnu M průběžnou dezinfekci všech míst, která přijdou do styku s potravinami utěrek, hadrů a houbiček Navařeno, UKLIZENO! K vaření patří nejen radost z dobrého jídla, ale i nutnost vrátit kuchyni do рivodniho staи. V. porovnání s ostatními míst- nostmi vyžaduje úklid kuchyně největší pozornost. Při každé přípravě pokrmů vznikne nepořádek, který je potřeba řešit ideálně ihned. Jinak se prostor stá- vá živnou půdou pro množení bakterií, láká na návštěvu hmyzí havěť a kom- plikuje další kuchařskou práci. Denní nezbytností je čistá varná deska a její okolí, u starších sporáků věnujte kromě plotének péči i knoflikům, na nichž se usazuje mastnota. Dalším místem, které potřebuje pravidelně vycídit, je pracovní deska. Snažte se nečistoty a možnou kontaminaci omezit tím, že budete každý druh potravin krájet na jiném prkénku – vyplatí se rozdělit je na ta určená pro maso, pro zeleninu a pro pečivo. Na otření kapek nebo drob- ků mějte v pohotovostní poloze hadříky vyhrazené právě pro tento účel. Z logiky věci není vhodné použít stejný na čištění linky po krájení masa a následně i na setření varné desky nebo skříněk. Důležitá je i důkladná péče o dřez, v němž se při práci v kuchyni setkávají všechny nečistoty. To samé platí i o od- padkovém koši a jeho okolí. Samozřej- mostí by pak měl být úklid podlahy – kromě kvalitního smetáku zapojte i mop. f facebook.com/makro.cz O instagram.com/makro_cr 29