Stránka letáku Makro – Epikure – str. 29

Tento leták platí do 25. 5. 2021.




Tento leták platí do 25. 5. 2021.

Přepis textu:

NEZAPOMEŇTE NA     E průběžné větrání kuchyně,     abyste zamezili vzniku plísní     M odmaštění horní části linky     a úklid prostoru pod ní     KOLEM KUCHYNĚ     M setření dlaždiček, okenních parapetů,     dvířek, úchytek, vypínačů a klik     M pravidelnou výměnu     M průběžnou dezinfekci všech míst,     která přijdou do styku     s potravinami     utěrek, hadrů a houbiček     Navařeno,     UKLIZENO!     K vaření patří nejen radost z dobrého     jídla, ale i nutnost vrátit kuchyni do     рivodniho staи.     V.     porovnání s ostatními míst-     nostmi vyžaduje úklid kuchyně největší     pozornost. Při každé přípravě pokrmů     vznikne nepořádek, který je potřeba     řešit ideálně ihned. Jinak se prostor stá-     vá živnou půdou pro množení bakterií,     láká na návštěvu hmyzí havěť a kom-     plikuje další kuchařskou práci. Denní     nezbytností je čistá varná deska a její     okolí, u starších sporáků věnujte kromě     plotének péči i knoflikům, na nichž se     usazuje mastnota. Dalším místem, které     potřebuje pravidelně vycídit, je pracovní     deska. Snažte se nečistoty a možnou     kontaminaci omezit tím, že budete     každý druh potravin krájet na jiném     prkénku – vyplatí se rozdělit je     na ta určená pro maso, pro zeleninu     a pro pečivo. Na otření kapek nebo drob-     ků mějte v pohotovostní poloze hadříky     vyhrazené právě pro tento účel. Z logiky     věci není vhodné použít stejný na čištění     linky po krájení masa a následně i na     setření varné desky nebo skříněk.     Důležitá je i důkladná péče o dřez,     v němž se při práci v kuchyni setkávají     všechny nečistoty. To samé platí i o od-     padkovém koši a jeho okolí. Samozřej-     mostí by pak měl být úklid podlahy –     kromě kvalitního smetáku zapojte i mop.     f facebook.com/makro.cz     O instagram.com/makro_cr 29    

×

    Sdílení