Stránka letáku Makro – Epikure – str. 28

Tento leták platí do 25. 5. 2021.




Tento leták platí do 25. 5. 2021.

Přepis textu:

RECEPT     Všechny potřebné ingredience     najdete v sortimentu makro.     MOŘSKÝ VLK     S MRKVOVÝM PYRÉ A KADEŘÁVKOVÝM SALÁTEM     Recept Kristíny Nemčkové je lahodným ztělesněním jara v kuchyni –     lehký, barevný, chuťově pestrý a plný vitaminů.     Mořský vlk: Vykostěné filety mořského vlka     z obou stran osolíme a jemně opepříme. Na     pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme     rybu nejdříve kůží dolů, přibližně 1–2 minuty.     Jakmile rybu na pánev položíme, prsty při-     tiskneme filet ke dnu, aby se opekl rovnoměr-     ně. Poté ho otočíme, přihodíme kousek másla,     naklopíme pánev a Ižící přeléváme máslo     •% Izičky kurkumy ření vyndáme citronovou kůru a tvrdé stonky po filetu. Dále už neopékáme, aby se ryba     nevysušila, a přesuneme filety na suchou     papírovou utěrku, která vsákne zbytečný     tuk. Pánev s výpekem si ponecháme na pří-     Ingredience Mrkvové pyré: Na mrkvové pyré si omyjeme     větší mrkve a zbavíme je slupky. Nakrájíme     Mořský vlk     • 2 filety mořského vlka     • olivový olej     je na kolečka, přesuneme do hrnce     • Ižička másla a zalijeme studenou vodou tak, aby byla mr-     kev ponořená. Vodu osolíme, přidáme žlutou     Mrkvové pyré část citronové kůry, stonky estragonu bez     •2 větší mrkve lístků (ty si odložíme na omáčku), kurkumu,     • sůl, pepř     • kůra z% citronu     a máslo. Vaříme do změknutí mrkve. Po uva-     • stonky estragonu     • Ižíce másla estragonu. Uvařenou mrkev přemístíme do     • Ižíce medu mixéru a přilijeme polovinu vývaru (vody     • sůl z vaření). Podle potřeby dochutíme medem.     Estragonová omáčka Zbylou vodu necháme v hrnci a odložíme si ji     • štáva z uvařené mrkve stranou pro přípravu estragonové omáčky.     Estragonová omáčka: Zbývající vývar     z mrkve zredukųjeme, to znamená, že ho dál     • sůl, citronová šťáva provaříme, přilijeme víno a necháme vyvařit     Kadeřávkový salát alkohol. Stáhneme z plotny a zašleháme     •1 mrkev kostičky studeného másla. Nakonec přidáme     pravu kadeřávkového salátu.     Kadeřávkový salát: Čerstvé listy z kadeřávku     blanšírujeme ve vroucí osolené vodě (vaříme     cca 2-3 minuty) a pak ihned přesuneme     do ledové vody. Tím zastavíme vaření     a kadeřávek zůstane krásně zelený. Vyždí-     máme přebytečnou vodu a dáme stranou.     •2-3 cm zázvoru nadrobno nasekané lístky estragonu a ochutí- Nakrájíme si středně velkou mrkev a zázvor     na malé kostičky (brunoise) a na pánvi     s výpekem z ryby je opečeme s trochou más-     la. Přihodíme blanšírovaný kadeřávek a vše     • přibližně 20 ml bílého vína     • 15-20 g studeného másla     • hrst čerstvého estragonu     • čerstvý kadeřávek     • Ižíce másla     • sůl, pepř     me solí, případně citronovou šťávou.     „Ve škole nás naučili pravidlo: jakákoli zelenina, která jen rychle prohřejeme (nevaříme). Osolíme,     roste pod zemí, se vždy začíná vařit ve studené vodě.“ opepříme a zatepla podáváme.     66     28 makro     EPIKURE    

×

    Sdílení