Stránka letáku Makro – Epikure – str. 18

Tento leták platí do 14. 9. 2021.




Tento leták platí do 14. 9. 2021.

Přepis textu:

INSPIRACE     Na závěr placky potřete třeba trochou     sádla se solí nebo máslem. Určitě je     však snězteještě teplé, jinak bohužel     maso, ryby i zeleninu. Výborné jsou     v alobalu i brambory. Sice nebudou tolik     vonět kouřem jako při pečení v popelu,     ale zase se upečou rovnoměrně a ruce     nebudou černé jako uhel. Dobré je     brambory trochu předvařit v kuchyni –     podstatně tím zkrátíte jejich následnou     úpravu na ohni.     Do balíčku schovejte jednu předvaře-     nou nakrojenou bramboru a vložte do     ní plátek slaniny, másla nebo třeba pár     koleček cibule. Zabalte a dejte na mříž-     ku, do popela nebo mezi žhavé uhlíky.     Servírujte se zakysanou smetanou     s čerstvými bylinkami. Stejně můžete     připravit i pečenou červenou řepu nebo     paličky česneku.     halloumi, který skvěle chutná     a při zahřívání se neroztéká. A protože     grilovaný sýr skvěle ladí se zeleninou     a medovou zálivkou, připravit z něj     ztvrdnou.     ZKUSTE STEAK,     KOTLETY I SÝR     Na ohni můžete připravit i dobrý steak,     rybu nebo delikátní jehněčí kotlety.     Obstarejte si mřížku nebo sežeňte pečicí     kámen, ideálně se železnou konstrukcí.     Praktická jsou ucha na přenášení i kovo-     vé nohy, abyste kámen či mřížku mohli     postavit do ohniště. Pak už jen přisuňte     žhavé uhlíky a můžete začít. Uděláte si     takto steak ze stařeného masa, jehněčí     kotlety, rybu nebo burgery z mletého     můžete i letní salát.     BALÍČKY S PŘEKVAPENÍM     Ne každý si ale u ohně užívá držení     klacku na opékání. Horko začne být     po čase nepříjemné, ruce unavené,     zejména opékáte-li porcí více, třeba pro     své malé ratolesti. Skvělou alternati-     vou jsou tak různé pochutiny vařené     v alobalu. Nevýhodou může být jedině to,     že se hůř odhaduje, kdy je směs hotová.     Ale kulinářské pokusy k zábavě u ohně     rozhodně patří. Péct takto můžete sýr,     masa. Přihodit můžete i zeleninu nebo     ovoce. Ideálním sýrem na grilování je     KOTLÍKOVÁ VEČEŘE     Kromě klacku, mřížky a kamenů dokáže-     te skvělou táborákovou večeři vykouzlit     i pomocí kotlíku. Není nic napínavějšího     než stále dokola ochutnávat bublající     guláš, přilévat pivo nebo přisypávat     Tip     POTŘEBUJETE STRÁVNÍKY VYDAT NĚ A RYCHLE ZASYTIT? PŘEDVAŘENÉ BRAMBORY NAKRÁJEJTE     NA MENŠÍ KOSTIČKY A PŘIDEJTE, CO MÁTE RÁDI: CIBULI, SLANINU, KLOBÁSU, PAPRIKU, KUKUŘICI     NEBO TŘEBA HOUBY. VŠE OSOLTE, OKOŘEŇTE A PŘIDEJTE TROCHU OLEJE. PAK UŽ STAČÍ     PROMÍCHANOU SMĚSÍ NAPLNIT ALOBALOVÉ BALÍČKY A POLOŽIT DO ŽHAVÝCH UHLÍKŮ.     MTE VA     METRO     Chef     ČERSTVÉ     ČERSTVÉ     C)     busehbeek     CHLAZENE     CHLAZENÉ     Čerstvá klobása Honduras     Hovězí přední     kližka - dělená     Ohniště kovové kulaté 80 cm     CHLAZENÉ     Telecí ossobucco     • materiál: 2,5mm ocel · barva: černá     • hmotnost: cca 12,5 kg     • rozměry (šx v x h): 80 x 30 x 80 cm     • ohniště pro venkovní použití     · baleno v ochranné atmosféře     · bal.: cca 500 g cena za 1 kg     • další akční cena také na: Čerstvá     klobása Chipolata, Hasičská klobása     • vakuově baleno     · bal.: cca 1,2 kg     • cena za1 kg     • původ: Nizozemsko     • bal.: cca 300 g     • cena za 1 kg     1598,00 19335     119,90 137,9     124,90 ;     143,64     349,00 401,     18 makro EPIKURE     NABÍDKA NA TÉTO STRANĚ PLATÍ 21.7.-17.8.2021     cena s DPH    

×

    Sdílení