Stránka letáku Makro – Epikure – str. 11

Tento leták platí do 14. 9. 2021.




Tento leták platí do 14. 9. 2021.

Přepis textu:

PEČENĚ A ŘÍZEČKY     Maso je samostatná kapitola a tvoří ozdobu     pikniku. Počítejte s tím, že nebude teplé,     proto při této příležitosti zazáří nejrůznější     pečeně. Pečené kuře můžete doladit nádivkou,     na piknik je jako stvořená a chutná báječ-     ně i studená. Upéct ale můžete i křepelky     nebo francouzské minikuřátko. Úspěch vám     V sortimentu makro naleznete vše, co na piknik potřebujete – odjídla po ubrousky.     zajistí kultovní anglická delikatesa – hovězí     roastbeef. Arozhodně na piknik patří zdánlivě     obyčejný řízek. Když maso nakrájíte na menší     kousky, vzniknou banketky, které se dají     ujídat jednou rukou a nepotřebujete ani krajíc     chleba. Nezapomeňte na citron. Citronovými     měsíčky zkuste posázet celou mísu řízečků     a titul krále pikniku má svého vítěze.     Sendvič Pastrami     • sendvičový chléb • hovězí pastrami     • sýr Ementál • omáčka Tisíc ostrovů • kyselé okurky • kysané zelí     • máslo     Sendvičový chléb opečeme na másle. Na jeden krajíček     položíme plátek ementálu, potřeme omáčkou Tisíc ostrovů,     naskládáme hovězí pastrami dle chuti (cca 100 gramů),     přidáme kysané zelí a druhý plátekementálu. Přikryjeme     druhým chlebem, zapečeme v sendvičovači (není nutno),     rozpůlíme a servírujeme s kyselou okurkou.     ČAS NA DEZERT     Moučník nesmí na žádném pikniku chybět!     Jahody s kopečkem kysané smetany ve     skleničce jsou sázkou na jistotu, doplnit je     můžete i cukrářskými piškoty nebo nahradit     jiným sezonním ovocem, třeba třešněmi neb0     voňavými broskvemi. Zapráší se i po koláčích,     bublanině, muffinech, makovci nebo mřížko-     vém koláči s tvarohem. Při přípravě myslete     na to, aby se dezert dobře krájel, přemisťoval     i konzumoval. Složité zdobení si nechte na     jinou příležitost. A pokud vás na pečení moc     neužije, skvěle poslouží i čerstvé či sušené     ovoce a miska různých druhů ořechů.     Sendvič Pastrami mů-     žete ochutnat v pražské     restauraci Cali Brothers     (www.calibrothers.cz).     Autorkou fotografie je     Janina Michlová,     Pastrami je hovězí hrudí bez kosti, které se     nejprve nasolí v láku, pak obalí v krustě z pepře     a koriandru, vyudí a úplně nakonec zvolna uvaří     na páře doměkka. Lze sehnat u dobrého řezníka,     ale můžete si ho zkusit připravit i doma.     facebook.com/makro.cz     O instagram.com/makro_cr 11    

×

    Sdílení