Tento leták platí do 25. 5. 2021.
UNIVERZÁLNÍ PSTRUH Pstruh se v českých zemích těší největší popularitě. Jeho předností je finanční dostupnost, snadná příprava a skvělá chutť, kterou oceňují i nejnáročnější kritici – děti. Pstruh se řadí do čeledi lososovitých a vyskytuje se zejména v rychle proudících evropských tocích. Nejčastěji se v kuchyni objevuje pstruh obecný, duhový a jeho forma známá jako pstruh lososovitý. Maso nabízí velmi jemné a libové, využít ho můžete na pečení, smažení, grilování, dušení i pošírování. Skvělý je také nakládaný či uzený. Nejčastěji se připravuje vcelku – jedna ryba nasytí jednoho strávníka. Oblibu si získala také forma filetů s kůží i bez ní. MÁSLO A BYLINKY Podle šéfkuchaře Michala Götha je pstruh báječný na grilování. Lahodné rybě nejlépe vyhovuje jednoduchá úprava s minimem přísad. Pstruha Ize celého i jako filet upéct na másle, grilovat s břišní dutinou naplněnou bylinkami, smažit nebo péct v alobalu. Osvědčený postup prozradili v brněnské rybárně U Šopíka – stačí čerstvého pstruha dopředu nasolit a pokapat citronem, do břicha vložit máslo a nechat dvacet minut péct. Podává se s bylinkovým dipem, pečenými brambory a zeleninovým salátem. V sortimentu makro naleznete české pstruhy prvotřídní kvality z Pstruhařství Jizerské hory. Ryby zde žijí v unikátních podmínkách, které zahrnují nedotčenou lokalitu, pečlivě kontrolovanou kvalitu vody a moderní technologie chovu bez využití antibiotik a jiných léků. Štika kuchaná Platýs velký • lat.: Pleuronectes platessa původ: Nizozemsko, Dánsko vel.: 400–600 g cena za 1 kg Sumec filet bez kůže Pstruh duhový kuchaný • lat.: Esox lucius původ: Česká republika, chov vel.: 1-2 kg • cena za 1 kg lat.: Sirulus glanis původ: Česká republika, chov vel.: 1-2 kg/ks lat.: Oncorhynchus mykiss • původ: Česká republika, chov vel.: 200–300 g, 300+ g • cena za 1 kg • cena za 1 kg 239,00 274,05 329,00 378,5 159,00 182,5 189,00 217,5 NABÍDKA NA TÉTO STRANĚ PLATÍ 31. 3. – 27. 4. 2021 f facebook.com/makro.cz O instagram.com/makro_cr 11 * cena s DPH