Stránka letáku Lidl – str. 24

Tento leták platí do 31. 3. 2024.




Tento leták platí do 31. 3. 2024.

Přepis textu:

ROMAN PAULUS     DOPORUČUJE     4 porce     LIDL     kuchyne     lidlu.cz     Pečené     jehněčí kolínko     se špenátem     a chlupatým     knedlíkem     NÁKUPNÍ SEZNAM     Pečené koleno:     4 jehněčí kolena     keramický mlýnek s mořskou     solí Kania     2 cibule     10 stroužků česneku     sušený tymián Kania     keramický mlýnek s pepřem     4 druhů Kania     Krémový špenát:     70 g másla Pilos     1 menší cibule     2 stroužky česneku     35 g hladké mouky Belbake     150 ml čerstvého mléka Pilos     (3,5% tuku)     100 ml čerstvé smetany ke     šlehání Pilos (33 % tuku)     350 g mraženého listového     špenátu Freshona     Příloha:     chlupaté knedlíky     20 g lahůdkové cibulky     50 g cibule     50 g sádla Pikok     Tip: Jak připravit chlupaté knedlíky     zjistíte v triku Kulinářské     akademie Lidlu.     POSTUP     Jehněčí kolínka:     Maso důkladně osolíme. Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme     a spolu s neloupanými stroužky česneku vložíme     do pekáče. Zakryjeme jehněčími koleny, které ochutíme     pepřem, tymiánem, podlijeme trochou vody a přikryjeme     poklicí či alobalem. Pomalu dusíme doměkka asi 2 hodiny     v troubě rozehřáté na 160 °C na program horkovzduch.     Krémový špenát:     Špenát necháme rozmrazit a vyždímáme přebytečnou vodu.     Do mixovací nádoby Monsieur Cuisine Smart vložíme     kostky másla, nahrubo nakrájenou cibuli a česnek.     Nastavíme program manuální vaření na teplotu 130 °C     a čas 5 min. Zavřeme víko a s levotočivým pohybem     míchání restujeme.     Poté zaprášíme hladkou moukou, stěrkou očistíme okraje     Tip: Ke konci alobal/poklici sundejte a dopečte     křupavou kůrčičku.     a na program manuální vaření a teplotu 130 °C necháme     1 minutu s levotočivým pohybem míchání probublávat.     Následně přilijeme mléko a smetanu, osolíme, opepříme     a necháme asi 12 minut vařit na teplotu 130 °C     při levotočivém míchání. Nakonec přidáme rozmražený     špenát a mixujeme 1 minutu na stupeň 10.     Příloha:     Cibuli nakrájíme a na sádle orestujeme dozlatova.     Lahůdkovou cibulku nakrájíme na kolečka.     Uvaříme chlupaté knedlíky.     Servírování:     Pečené jehněčí koleno servírujeme spolu s krémovým     špenátem a chlupatým knedlíkem přelitým na sádle     osmaženou cibulkou. Celé jídlo dozdobíme nasekanou     lahůdkovou cibulkou.     JEHNĚČÍ KOLÍNKO     ZADNÍ     s kostí, chlazené,     vakuově baleno     SUPER CENA!     cena za 100 g     34.90     REGION CZ 13/2024     Nabídka zboží platí od 25. 3. do 31. 3. 2024 nebo do vyprodání zásob. Chyby v tisku vyhrazeny. Použité fotografie jsou ilustrativní.     Ceny jsou bez dekorace. Lidl si vyhrazuje právo změn v balení a variantě nabízeného zboží. Odběr možný jen v obvyklém množství.

×

    Sdílení