Stránka letáku Lidl – Speciality alpské kuchyně – str. 5



Tento leták již není platný. Zpět na hlavní stránku


Tento leták platí do 11. 4. 2021.

Přepis textu:

PEČENÝ     ROASTBEEF     S GRATINOVANÝMI BRAMBORY     A RESTOVANOU ZELENINOU     OD ÚTERÝ 6. DUBNA     DO NEDĚLE 11. DUBNA     SUPER CENA!     cena za 100 g     36.90     NÍZKÝ ROŠTĚNEC NA ROASTBEEF     chlazený, z mladého býka, vakuově baleno     SUROVINY     POSTUP     1.     1 kg hovězího     Maso z obou stran ochutíme soli, pepřem, tymiánem,     nízkého roštěnce     Tozmarýnem a svážeme provázkem.     na roastbeef     ŘEZNÍKOVA ČERSTVÁ     V pánvi a olivovém oleji maso ze všech stran zprudka     opečeme. Přendáme na pekáč, zapíchneme do něj     teploměr a pečeme v troubě rozehřáté na 130 °C, dokud     nedosáhneme vnitřní teploty masa 30 °C, poté v troubě     Tozehřáté na 90 °C, dokud nedosáhneme vnitřní teploty     masa 50 °C a nakonec v troubě rozehřáté na 70 °C,     dokud nedosáhneme vnitřní teploty masa 58 °C. Nakonec     necháme odpočinout ve stále teplé troubě asi hodinu.     PORCE     keramický mlýnek     s mořskou solí KANIA     keramický mlýnek     s pepřem KANIA     2 lžíce čerstvého     rozmarýnu     TIP: Při každé změně teploty troubě pomůžeme krátkým     4 lžíce čerstvého     vyvětráním horkého vzduchu.     tymiánu     Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do hrnce     vlijeme smetanu, osolíme, přidáme dvě lžíce nasekaného     tymiánu a prolisovaný česnek, promícháme a necháme     trochu zredukovat. Do vroucí smetany vložíme brambory     a několik minut vaříme do zhoustnutí. Přendáme     do zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C     bio extra panenský     olivový olej     PRIMADONNA     250 ml čerstvé     smetany Pilos     (33% tuku)     35 - 40 minut.     4 stroužky česneku     V pánvi s rozehřátým olivovým olejem orestujeme syrovou     cuketu nakrájenou na větší kousky, červenou cibuli     na proužky, osolíme a opepříme. Po chvilce přidáme     1 kg brambor     100 g cukety     kousky mrkve, květáku a brokolice, které jsme předem     lehce zblanšírovali.     50 g červené cibule     TIP: Jak blanšírovat zeleninu se dozvíte v triku Kulinářské     50 g mrkve     akademie Lidlu.     100 g květáku     Podáváme maso nakrájené na plátky s restovanou     zeleninou, gratinovanými brambory a ideálně i holandskou     100 g brokolice     1 hrst čerstvé bazalky     omáčkou.     TENTO RECEPT     Roman Paulus     A MNOHO DALŠÍCH LIDL     NAJDETE NA     kuchyne     lidlu.cz     holandská omáčka     TIP: Jak připravit domácí holandskou omáčku se dozvíte     k podávání     v triku Kulinářské akademie Lidlu.    

×

    Sdílení