Stránka letáku Knihcentrum – str. 54

Tento leták platí do 31. 8. 2022.




Tento leták platí do 31. 8. 2022.

Přepis textu:

Údajně se každý rok hádáte kvůli bramboro-     vému salátu. U grilování hádka nehrozí?     Jana: Nehrozí.     Roman: Nehrozí. O grilovanou krkovičku se     prát doma nemusím.     Jakých nejčastějších chyb se můžeme při     grilování dopustit?     Roman: Jen pár příkladů - špinavý gril, špat-     ná teplota grilu, nesprávná délka grilování jed-     notlivých surovin, používání tekutého podpa-     lovače u grilů na dřevěné uhlí. Jsou i další, ale     to všechno vysvětlujeme v naší knize.     Co je při grilování nejdůležitější?     Jana: Podle mě je to digitální teploměr. Negri-     luju tak často jako Roman, ale mně pomáhá     při grilování víc než cokoliv jiného.     Roman: U grilování je nejdůležitější mít pod     kontrolou teplotu jak grilu, tak grilované suro-     viny. Profesionál bez teploměru nedá ani ránu.     Kuře na plechovce     1 kuře     1 plechovka světlého piva o objemu 0,33 1     1 lžíce najemno nakrájeného rozmarýnu     ½ lžíce lístků tymiánu     ½ lžíce soli     1 lžička čerstvě mletého pepře     1 lžička najemno nastrouhané citronové kůry     1 prolisovaný stroužek česneku     60 g másla     2 lžíce sladké papriky     ½ lžičky chilli koření     1. Připrav gril pro nepřímé grilování a rozpal ho na 180-200 °C.     2. V misce smíchej rozmarýn, tymián, sůl, pepř, citronovou kůru a česnek. Směsí     důkladně posypej kuře ze všech stran.     3. Kuře posaď na otevřenou plechovku piva a postav ho na hliníkovou grilovací misku,     do které bude odkapávat tuk z kuřete. Dej na gril na plochu s nepřímým žárem. Gril     přiklop víkem a griluj 60 minut.     4. V rendlíku rozehřej máslo a vmíchej sladkou papriku a chilli koření.     5. Kuře potři ochuceným máslem a griluj přiklopené dalších 10 minut. Znovu ho potři     a přiklopené griluj ještě 10 minut. Pozor, tekutina v plechovce je vařící, proto dávej     pozor, když budeš kuře z plechovky sundávat.     6. Kuře nech před podávání alespoň 10 minut odpočinout.     54 | KNIHCENTRUM.cz     V knize vysvětlujeme, proč běžným amatérům     teploměr zjednoduší život.     Jana: Účastníci průzkumu uvedli, že mají při     grilování největší problémy s hledáním dob-     rých receptů, s dobou a teplotou grilování.     Ale nejvíc je zajímá, jak maso kořenit, jak ho     marinovat a jestli je pravda, že se dá na grilu     také udit.     Kterou grilovanou pochoutku byste připravili     hostům, které si pozvete na nějakou oslavu?     Je nějaký recept, který je pro vás naprosto     TOP?     Jana: Já miluju na grilu uzený hermelín     a grilovaná kuřecí srdíčka. Ta mají vždycky     úspěch.     Roman: Já zase uzené vejce, salát z grilova-     ných cibulí, vepřová žebra a krkovici s hořčicí     a majoránkou. V mojí grilovací hitparádě je     i grilované zelí s medovým máslem.     Roman i Jana: Všem čtenářům přejeme dob-     rou chuť!     recept

×

    Sdílení