Tento leták platí do 31. 5. 2024.
PEKAŘSKÁ SOUTĚŽ, která dobyla svět Bábovky, dorty, ovocné knedlíky, štrůdly, rolády... Asi nikdy se u nás tyto dobroty nepekly s větším nadšením než po odvysílání první řady pořadu České televize Peče celá země. Pro obrovský zájem o recepty následovala stejnojmenná kniha, poté druhá řada show a s ní další kniha. Třetí boj o českého mistra pekaře odstartoval začátkem roku 2024 a nám nezbývá než žasnout, jakou šikovností zlaté české ručičky oplývají. Soutěžní recepty v knižním podání Chcete si soutěžní recepty upéct i doma? Kuchařky Peče celá země a Peče celá země 2 obsahují sladké i slané výtvory všech účastníků soutěže, které jsou rozdělené do deseti kapitol podle tématu týdne. Těšit se můžete na domácí chléb, preclíky, velikonoční věnce, sušenky, chlebíčky, linecké koláče, koblihy a další. V závěru obou kuchařských knih najdete navíc i recepty Mirky Van Gils Slavíkové, Josefa Maršálka, Zlaty Otavové a Michaely Landové. Co víme o pečení a cukrařině? V kuchařkách najdeme kromě samotných receptů i zajímavosti z historie. První díl nás přenese do časů Keltů a později Slovanů, zjistíme, z čeho se nejčastěji skládala tehdejší strava, čím se sladilo a jak mohly vypadat první počátky našich dezertů. Dozvíme se fakta o cukru, např. kdy se zrodilo cukrářství jako plnoprávný gastronomický obor nebo kdy se v Českých zemích poprvé otevřela rafinérie třtinového cukru. Druhý díl nás seznámí s procesem pečení, a to od ohnišť přes jámy v zemi až po pece z nejrůznějších materiálů. Obě knihy ze série Peče celá země obsahují 115 vybraných soutěžních receptů, které udělají radost všem, kdo pečou s láskou a se stejnou láskou i ochutnávají, co dobrého se jim podařilo vytvořit. Budte součástí pravé renesance, kterou u nás domácí pekařství zažívá. Text: Markéta Bolfová PEČE CELA ZEMĚ Marta Ma Edice Martin Polacc PEČE CELÁ ZEMĚ 399 Kč | Již vyšlo PEČE CELÁ ZEMĚ Makita d'avaram PECE celá země Edice 429 Kč | Již vyšlo ZNÁTE Z TV