Tento leták platí do 31. 5. 2024.
TĚSTO 280 g krupicového cukru 3 g soli 10 g vanilkové esence 130 g změklého másla 4 vejce M 85 g holandského kakaa 85 g hladké mouky 6 g prášku do pečiva 50+50 g bílé čokolády 50+50 g nasekaných lískových oříšků NA DOKONČENÍ olej na vymazání BROWNIES S BÍLOU ČOKOLÁDOU A LÍSKOVÝMI OŘÍŠKY podle Josefa Maršálka Jako u většiny amerických dezertů, i brownies jsou typické svým nedokonalým vzhle- dem. Jejich kouzlo spočívá v tom, že jsou lehce nedopečené - špejle po vytažení nesmí zůstat suchá! Uvnitř najdeme spoustu čokolády a křupavých oříšků. POSTUP • Do mísy odvážíme cukr, sůl a vanilkovou esen- ci. Přidáme povolené máslo a ručním šlehačem na rychlost 1 vyšleháme. Postupně zašleháme vejce. Po částech vmícháme kakao a mouku s práškem do pečiva. Přidáme 50 g čokolády a 50 g oříšků. • Keramický pekáček vytřeme olejem a vyložíme pečicím papírem. Kakaovou hmotu nalijeme do pekáčku, rovnoměrně rozetřeme a posypeme zbylými oříšky a čokoládou. • Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C na horkovzduch 25-30 minut. Zkusíme špejlí. TIP: Vychlazené máslo můžeme rychle povolit tím, že ho v rendlíku zahřejeme a z 10 % rozpustíme. Bílou čokoládu můžeme nahradit mléčnou nebo hořkou. Pokud nádobu nejprve vytřeme olejem, pomůže nám to zafixovat pečicí papír. NAŠÍ REDAKCI OTESTOVÁNO Buchty ranu nef Mark Tez Deburra ZNÁTE Z TV 60 exkluzivních receptů 399 Kč, již vyšlo 60 | KNIHCENTRUM.cz