Stránka letáku Knihcentrum Revue – str. 60

Tento leták platí do 31. 5. 2024.


Leták je v kategoriích: Doporučujeme, E-shop, Ostatní


Tento leták platí do 31. 5. 2024.

Přepis textu:

TĚSTO     280 g krupicového cukru     3 g soli     10 g vanilkové esence     130 g změklého másla     4 vejce M     85 g holandského kakaa     85 g hladké mouky     6 g prášku do pečiva     50+50 g bílé čokolády     50+50 g nasekaných lískových     oříšků     NA DOKONČENÍ     olej na vymazání     BROWNIES S BÍLOU ČOKOLÁDOU     A LÍSKOVÝMI OŘÍŠKY podle Josefa Maršálka     Jako u většiny amerických dezertů, i brownies jsou typické svým nedokonalým vzhle-     dem. Jejich kouzlo spočívá v tom, že jsou lehce nedopečené - špejle po vytažení     nesmí zůstat suchá! Uvnitř najdeme spoustu čokolády a křupavých oříšků.     POSTUP     • Do mísy odvážíme cukr, sůl a vanilkovou esen-     ci. Přidáme povolené máslo a ručním šlehačem     na rychlost 1 vyšleháme. Postupně zašleháme     vejce. Po částech vmícháme kakao a mouku     s práškem do pečiva. Přidáme 50 g čokolády     a 50 g oříšků.     • Keramický pekáček vytřeme olejem a vyložíme     pečicím papírem. Kakaovou hmotu nalijeme do     pekáčku, rovnoměrně rozetřeme a posypeme     zbylými oříšky a čokoládou.     • Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C na     horkovzduch 25-30 minut. Zkusíme špejlí.     TIP: Vychlazené máslo můžeme rychle povolit tím, že     ho v rendlíku zahřejeme a z 10 % rozpustíme. Bílou     čokoládu můžeme nahradit mléčnou nebo hořkou.     Pokud nádobu nejprve vytřeme olejem, pomůže     nám to zafixovat pečicí papír.     NAŠÍ     REDAKCI     OTESTOVÁNO     Buchty ranu     nef Mark     Tez Deburra     ZNÁTE     Z TV     60     exkluzivních     receptů     399 Kč, již vyšlo     60 | KNIHCENTRUM.cz

×

    Sdílení