Tento leták platí do 31. 5. 2024.
majitel kuchařky zkusit. A hodně pravi- delně dělám batátovou granolu. Z vašeho blogu Inspired Kitchen jsem se dozvěděla, že ráda cestujete. Kte- rá zahraniční kuchyně vám učarovala nejvíce? Mám moc ráda asijskou kuchyni. Mi- luju, jak jsou ty chutě propracované do posledního detailu. A občas mě trápí, že to ne vždy umím ve svých podmínkách napodobit. Na italské miluju tu jednoduchost. Hod- ně mě baví indická kuchyně a ta arab- ská je mému srdíčku taky dost blízká. Tvoříte recepty úplně sama nebo spo- lupracujete v týmu? Recepty tvořím úplně sama. Kdo je kromě vás samotné vrchním ,,ochutnávačem" nových receptů a kdo vám upřímně řekne, zda mu chutná nebo ne? V první řadě ochutnávám já. Když jídlo projde mou kontrolou, postupuje dál do rodiny. Za ty roky si myslím, že poznám, kdy jim chutná a kdy ne. Jsem vděčná za každou zpětnou vazbu, i tu negativní. Jste fotografka zaměřující se na focení krásných jídel. Vznikaly fotky v kuchař- ce pod vaší taktovkou? Ano, ano, focení mě hodně baví, takže jsem si vše nafotila sama. Kromě fotografování a samotného ku- linaření se věnujete také foodstylingu. Co to přesně znamená? To znamená udělat jídlo na fotku nebo video takové, abyste na něj hned dostali chuť. Foodstyling může být na té rovi- ně, kdy jídla záměrně upravujete tak, aby vypadala dokonale, ale ne vždy jsou vhodná k jídlu. S tím já zkušenost úplně nemám. Už i v reklamě se s jídlem pra- cuje tak, aby se dalo po produkci sníst. V kuchařce Zelenina mě zaujali melou- noví medvídci. Kde sbíráte inspiraci na tyto originální nápady? Nápady ke mně přichází často samy od sebe. Když nedokážu nic vymyslet, jdu se mrknout na sociální sítě. Instagram, Pinterest, to je taková nevyčerpatelná studna na nápady! Stačí zadat správ- né heslo, pak se chvilku dívat na fotky receptů a já hned vím, jak zpracovat tu načatou dýni v lednici. KNIHCENTRUM.cz | 41