Tento leták platí do 31. 5. 2024.
ROZHOVOR Text: Markéta Bolfová tereza langmajerová Kuchařka, blogerka, fotografka a food- stylistka, to jsou role, které všechny do jedné patří Tereze Langmajerové, autor- ce nové kulinářské knihy Zelenina. Jak Tereza sama na svém blogu Inspired Kitchen říká, má ráda dobré jídlo, a prá- vě o něm i její kuchařské novince jsme si společně povídali. zelenina 549 Kč, vychází v dubnu Tereza Langmajerová „V první řadě ochutnávám já." Vaše kuchařka nese jednoduchý a tref- ný název Zelenina. Najdeme v ní recep- ty tvořené výhradně jen zeleninou, tedy vhodné pro vegetariány? Kuchařku jsem nechtěla koncipo- vat jako vegetariánskou, měla jsem pocit, že takových už je dost. Chtěla jsem ostatní naučit zpracovat zele- ninu úplně všemi způsoby, jak to jen jde, a neomezovat se tolik surovinami. Najdeme v ní proto široké spektrum receptů: s masem, bez masa, nebo jen čistě zeleninové. Je tu také část věnovaná sladkým receptům, pečivu a přílohám. Kterou zeleninu používáte k přípravě jídel nejčastěji? To je opravdu hodně těžká otázka. Kdybych měla říct, kterou jím nejradši jen tak, jsou to jednoznačně rajčata! U vaření se pak neobejdu bez klasické- ho základu, jako je česnek, cibule a mr- kev. Velkou slabost mám pro lilky, dýni a batáty. Kdybyste měla jmenovat jeden jediný recept z kuchařky Zelenina, který je pro vás osobně TOP, jaký by to byl? Rozhodně rebarborové kuře! Naprosto mě dostala ta chuť. To by měl každý 40 | KNIHCENTRUM.CZ Foto: Tereza Langmajerová