Stránka letáku Knihcentrum Revue – str. 40

Tento leták platí do 31. 5. 2024.


Leták je v kategoriích: Doporučujeme, E-shop, Ostatní


Tento leták platí do 31. 5. 2024.

Přepis textu:

ROZHOVOR     Text: Markéta Bolfová     tereza langmajerová     Kuchařka, blogerka, fotografka a food-     stylistka, to jsou role, které všechny do     jedné patří Tereze Langmajerové, autor-     ce nové kulinářské knihy Zelenina. Jak     Tereza sama na svém blogu Inspired     Kitchen říká, má ráda dobré jídlo, a prá-     vě o něm i její kuchařské novince jsme si     společně povídali.     zelenina     549 Kč, vychází v dubnu     Tereza Langmajerová     „V první řadě ochutnávám já."     Vaše kuchařka nese jednoduchý a tref-     ný název Zelenina. Najdeme v ní recep-     ty tvořené výhradně jen zeleninou, tedy     vhodné pro vegetariány?     Kuchařku jsem nechtěla koncipo-     vat jako vegetariánskou, měla jsem     pocit, že takových už je dost. Chtěla     jsem ostatní naučit zpracovat zele-     ninu úplně všemi způsoby, jak to jen     jde, a neomezovat se tolik surovinami.     Najdeme v ní proto široké spektrum     receptů: s masem, bez masa, nebo     jen čistě zeleninové. Je tu také část     věnovaná sladkým receptům, pečivu     a přílohám.     Kterou zeleninu používáte k přípravě     jídel nejčastěji?     To je opravdu hodně těžká otázka.     Kdybych měla říct, kterou jím nejradši     jen tak, jsou to jednoznačně rajčata!     U vaření se pak neobejdu bez klasické-     ho základu, jako je česnek, cibule a mr-     kev. Velkou slabost mám pro lilky, dýni     a batáty.     Kdybyste měla jmenovat jeden jediný     recept z kuchařky Zelenina, který je pro     vás osobně TOP, jaký by to byl?     Rozhodně rebarborové kuře! Naprosto     mě dostala ta chuť. To by měl každý     40 | KNIHCENTRUM.CZ     Foto: Tereza Langmajerová

×

    Sdílení