Stránka letáku JIP maloobchod – str. 3



Tento leták již není platný. Zpět na hlavní stránku


Tento leták platí do 1. 8. 2021.

Přepis textu:

Záruka stabilně nízkých cen     JIP     NĂŠ TIP     Vepřová žebírka     v BBQ omáčce     Suroviny:     2 kg vepřových žeber, 2 lžíce     krupicového cukru, 2 lžíce     třtinového cukru, 2 lžíce soli,     3 lžíce chilli koření, lžíce mleté     uzené papriky, Ižíce čerstvě     mletého pepře, lžíce kmínu     Postup:     Předehřejte troubu na 160 °C.     Smíchejte cukr, sůl, pepř, kmín,     mletou papriku a chilli koření.     Žebra okořeňte připravenou směsí     a položte nasem dolů na alobal     a zabalte. V předehřáté troubě     pečte doměkka asi dvě hodiny,     poté vyjměte.     Mezitím si připravte BBQ omáčku     (dle postupu níže). Částí omáčky     potřete žebírka ze všech stran     a nezabalená je pečte při 180 °C     dalších zhruba 20 minut.     Podávejte se zbylou BBQ     omáčkou.     BBQ omáčka     Suroviny:     3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku,     šálek kečupu, 60 ml vody, 60 ml jablečného octa,     2 polévkové lžíce mleté papriky, 1 lžíce třtinového     cukru, 1 lžíce mleté uzené papriky, 1 lžíce mletého     chilli, 1 1žíce kajenského pepře     Postup:     Na pánvi rozehřejte olej, přidejte na drobné kousky     nakrájenou cibuli a česnek a restujte zhruba dvě     minuty. Poté přidejte cstatní ingredience a přivedte     k varu. Stáhněte teplotu a nechte mírně vařit, dokud     omáčka nezhoustne. Pro jemnější konzistenci můžete     omáčku rozmixovat. BBQ omáčku využijte na     grilování, do hamburgerů nebo jako dip na cibulové     kroužky.     JIP-POTRAVINY.CZ    

×

    Sdílení