Stránka letáku JIP maloobchod – str. 11



Tento leták již není platný. Zpět na hlavní stránku


Tento leták platí do 10. 10. 2021.

Přepis textu:

Záruka stabilně nízkých cen     UIP     NÁŠ TIP     Houbový tatarák     Suroviny:     500g směsi lesních hubnakrájených     1 lžíce olivového oleje     1 menší cibule nakrájenánajemno     1 stroužek česnekuna plátky     150gkvalitního rajského protlaku     hnědý cukr podle chuti     špetka mletého kmínu     1 lžička mleté sladké papriky     1 lžice sójové omáčky     1 lžička worcesterské omáčky     sůlapepř     chlebové topinky     rozpůlené stroužky česneku k podávání     Postup:     Houby povaříme asi 20 minut, pak slijeme,     necháme okapat a umelemenahrubo ve strojku     na maso nebo je na hodně jemno nasekáme     nožem. Na oleji necháme zpenit polovinu cibule,     po chvilce přidáme česnek, houby, protlak, cukr     a koření, za stálého míchdní 2 minuty opékáme,     odstavíme a necháme zchladnout. Dále se směsí     zacházíme jako při běžné přípravě tataráku -     smícháme ji se zbytkem nakrájené cibule,     dochutíme kmínem, paprikou, solí, pepřem     a oběma omáčkami tak, jak to máme rádi.     Podáváme na topinkcích potřených rozpulenými     stroužky česneku.     Houbová smaženice     Suroviny:     500 gočištěných hub     1 cibule     2 1žíce másla     4 vejce     süla pepř     Postup:     Očštěné houby pokrájíme na čtvrtiny nebo     na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme     nadrobno. V nepřilnavé pánvi rozehřejeme     máslo a zpěníme na něm cibulku. Jaikmile     zmčkne, přidáme houby a za občasného     míchání je dusíme, až se tekutina z hub téměř     odpaň trvá to přibližně deset minut. Nakonec     do pánve vyklepneme všechna vejce,     přidáme sůl a pepř podle chuti, a ještě krátce     mícháme, dokud se vajíčka teplem nesrazí.     JIP-POTRAVINY.CZ     11    

×

    Sdílení