Stránka letáku Hornbach TENNEKER – Magazín o grilování – str. 4

Tento leták platí do 31. 8. 2021.




Tento leták platí do 31. 8. 2021.

Přepis textu:

INSPIRACE PRO GRILOVÁNÍ     TIPY A RECEPTY TENNE KER     NEJLEPŠÍ KUSY     HOVĚZÍ + VEPŘOVÉ     Způsob dělení masa na různé ku sy je v každé zemi jiný. Růz né druhy zvířat a typické     regionální preference při přípravé vytvořily mnoho různých druhů masa. V současnosti     je velmi oblíbené délení masa, jaké je v USA:     Je tolik různých způsobů grilování masa, že je téméř nemažné si vybrat. Zde je několik našich nejoblíbenějších kusů. Při zakoupení     kvalitního masa často postačuje okořenit trochou soli a čerst vě namletým pepřem po grilování. Mimořádné aroma dodají steakům,     žebrům, špízům a pečením marinády a vlastn í kořenící směsi.     Havezí     Příjemnou zábavu při grilování!     ZNALOŠTI     MISTRA SVĚTA     SKRYTY FILET / SECRETO     Tento jemný kus masa se nachází     mezi šíjí a lopatkou. Secreto je     dostatečně velký na to,     aby se ho vyplatilo odříznout,     ale pou ze u vepř ů z dobrého chovu.     Důkaz kvalitního masa! Mà výrazné     VEPŘOVÉ RAMÍNKO / BOSTON BUTT     V USA patří vepřové ramínko k BBQ     klasice. Jeho výrazné mramorování je     zárukou šťavnaté chuti. Proto je tento     druh masa znám také jako trhané     vepřové". Při pomalé přípravě při nízké     teploté se maso jemně rozpadà na     jed notlivá vlákna. Lze z něj ale úžasné     připravit také jakýkoli druh steaku     LOUPANÁ PLEC / FLAT IRON     VYSOKÝ ROŠTĚNEC /     RIB EYE STEAK     Entrecôte, jak se vysoký roště-     nec nazývá ve Francii, má v sobě     tukové oko a jemné mramoro-     vání. Ke krátkému a prudkému     ugrilování v kuse nebo nakrájený     na steaky a poté pomalu pečený     při nízké teplotě.     T-bone steak / short loin -     určité neodřezávejte tukový     okraj, jelikož maso poté zůstane     šťavnaté. Zprudka ogrilovat     a nechat dojít mimo přímý žár.     NÍZKÝ ROŠTĚNEC (BOK) / SIRLOIN     Tento sval je velmi málo namáhán,     a proto je steak z boku krásné     libový a zůstává přigrilování jemný.     Jako většina steaků by se měl grilo-     vat pouze krátce a zprudka. A poté     nechat dojít mimo primy žar.     MRAMOROVA NE MASO     Iu vepřového je tajným tipem     mramorované maso. Ne každý     řezník je ochoten vydat i tajné     ukryté nejlepší kusy. Ale když     se k nim člověk dostane, získá     nádherný kus aromatického     masa na krátké grilování.     Prorostlé a velmi     aromatické. Ideální k nakrá-     jení na kostky k ug rilování na     jehle nebo v kuse při nízké     teploté a poté nakrájené na     tenké steakové plátky.     mramorování a je velmi aromatické.     Doba grilování pouze jedna nebo     dvě minuty z každé strany a poté     nechat dojít na stud enējším místě.     MRAMOROVANÉ MA SO /     SPIDER STEAK     Tajný tip na grilován í tohoto kusu     masa nelze nijak všeobecné určit,     a proto téméř neexistuje. Krátce,     zprud ka ogrilu jte a bezpodmínečně     nechejte dojít.     marináda.     e pop nsew nypa1 noupoyej ņzds e     VEPŘOVÉ LÍČKO     HŘBET     Jemný a libový kus masa. Nemél     by se připravovat na přilis velkém     žáru ani příliš dlouho, poté se     jed ná o vhodnou alternativu ke     krkovičce.     VEPŘOVÝ PUPEK     Pupek je podceň ovaný kus masa.     Diky své tukové vrstvě se řadí     k nejaromatičtějším částem     vepřového. A pokud nemáte rádi     tučné, můžete ho jed noduše     Lička jsou kompaktnim kusem     masa s nezaměnitelnou chutí.     Lze je připravovat stejným     způsobem jako steaky nebo     pomalým uzením v udírné.     Flat iron     Ribeyesteak : TBonesteak : Porterhou se steak     Sirloin     Top butt cap     inouzi un     Spider steak     Roastbeef / rumpsteak     Hibet     Brisket     Teres major     Boston butt     Skirt steak     Flanksteak     Baby žebirka     Spare ibs     HOVĚZÍ HRUDÍ / BRISKET     Hovězí hrudí je opravdovou     BBQ klasikou. Ideální přípra-     vou tohato druhu masa je vel-     mi pomalé uzení v marinádé     nebo vlastní kořenící směsi.     To může trvat až 15 hodin. Za-     ručený tip pro velké grilovací     slavnosti s mnoha hosty.     uno sinoTIS     Fadnd aoydan     HORNBACH.CZITENNEKER     HORNBACH.CZITENNE KER    

×

    Sdílení