Stránka letáku Hornbach TENNEKER – Magazín o grilování – str. 3

Tento leták platí do 31. 8. 2021.




Tento leták platí do 31. 8. 2021.

Přepis textu:

TIPY A RECEPTY TENNE KER     INSPIRACE PRO     GRILOVÁNÍ     Tipy a recepty Terneker     YAKITORI – JAPONSKÉ KUŘECÍ ŠPÍZY     kebab, souflaki, ... V Japonsku je mimořád ně oblíbené Yakitori. „Grilované kuřátko" sice může znít obyčejně,     ale existuje samozřejmě bezpočet variant přísad, které se mohou na tyto malé špízy dát.     Lah odnost těchto malých delikates spočívá v marinádé, která při několika nátěrech štėt-     cem vše zahalí do lahodné, lesklé polevy. A poté jen zbý vá popřát si «ltadakimasu»     dobrou chut!     ASOVÁ NÁRO NOST     cca 45 minut doba přípravy + 7-8 minut doba grilování     INGREDIENCE PRO 4 OSOBY     120 ml sójové omáčky     80 ml saké     60 ml mirinu     50 g cukru     malý kousek zázvoru     500 g filetů z kuřecich prsou     2 pórky ne bo     4-5 jarních cibulek (dle chuti)     špetka soli     8 dřevěných jehlic namoč alespon na 15 minut do studené vody, aby     se při grilování nepřipálily. Maso a pórek nakrájej na kousky o velikosti     2 cm a napichuj je střídavě na špizy. Nastrouhej zázvor, smíchej ho     se sójovou omáčkou, saké, mirinem a cukrem, zahřej v malém hrnci     a nechej 5 minut povařit. Spízy potři marinád ou pomocí štětce a poté     nechej marinádu krátce vstřebat.     Špízy og riluj na přímém ohni. Přritom neustále obracej a stále potírej     marinádou pomocí štětce. Po 7-8 minutách budou yakitori ug rilované     a nakonec je třeba je ještě jednou potřít marinádou. Kdo by chtěl, může     yakitori posypat sezamovými semín ky.     Vyzkoušej různé varianty! Houby shitake, ma so, zeleninu nebo jiné     druhy masa fungují skvěle a lze je dokonce částečné navzájem     kombinovat.     HORNBACH.CZ/TENNEKER     HORNBACH.CZ/TENNE KER    

×

    Sdílení