Stránka letáku ENAPO – Pivo a Grill – str. 2

Tento leták platí do 30. 6. 2021.


Leták je v kategoriích: Hypermarkety a supermarkety


Tento leták platí do 30. 6. 2021.

Přepis textu:

PRAVIDELNA     ÚDRŽBA     prodlouží životnost grilu     NÁŠ TIP     Jak to jenom bylo, když jste loni grilovali     posledně? Začalo pršet, náhle se ochladilo,     museli jste gril schovávat narychlo s pří-     slibem, že ho ještě vyčistíte, ale už k tomu     nedošlo? A najednou je konec zimy a vás čeká     nepříjemné překvapení při vytahování grilu     z koutu garáže na zahradu. Jakkoliv bezna-     dějně to může vypadat, při troše snahy a se     správným postupem určitě zvládnete gril     uvést do provozuschopného stavu.     až s kontrolou funkčnosti grilu a očistou     roštu. Odstraňte z něj všechny nečistoty,     popel a připáleniny. Pokud to nejde snadno,     namočte rošty do mýdlové vody. Nikdy     nepoužívejte brusný papír ani agresivní čisticí     prostředky.     PŘED PRVNÍM GRILOVÁNÍM     NEZAPOMEŇTE:     • zkontrolovat funkčnost grilu a jeho stav     (u plynu všechny hořáky a rozvody)     Po odmaštění a umytí všech části grilu     je důležité rošt znovu namastit pomocí     papirového ubrousku namočeného v olivo-     • nakoupit zásoby uhlí nebo plynu     •připravit si dlouhé kleště na grilování,     zástěru a rukavice, abyste se nepopálili     po ruce pevný nebo komínový podpa-     lovač pro případ, že oheň nechce hořet     mít     • odstranit z prostoru kolem grilu hořlavé     látky a zbytečnosti, o které byste mohli     zavadit nebo zakopnout     nachystat si volný odkládací prostor     a dostatek talířů a misek pro rychlé     servirování     • mít po ruce hasicí přístroj nebo přístup     ke zdroji vody     Nejlepším způsobem, jak odstartovat novou     grilovací sezónu, je v grilu nejprve zatopit     a nechat všechny zbytky uškvařit. Tak se vy-     pořádáte nejen se starou špínou, která půjde     po mírném vychladnutí jednodušeji odstra-     nit, ale také se všemi pavouky a nepořádkem,     který se mohl v grilu přes zimu usadit. Po asi     třiceti minutách „očistného ohně“ všechny     nečistoty odstraňte za pomoci grilovacího     kartáče nebo speciální škrabky, která neponi-     čí povrch grilu.     vém či rostlinném oleji, případně můžete     použít i živočišný tuk, třeba kůži ze slaniny.     Olejování roštu zabrání rezavění a pokrmy se     nebudou na rošt lepit. Speciální péči vyžadují     lávové kameny, které se nesmí prudce ochla-     zovat, aby nepopraskaly, Vzhledem k tomu,     že část mastnoty vsakují, je vhodné je po čase     obměňovat.     Když provedete základní údržbu grilu nejen     po sezoně, ale i po každém grilování, budete     si každé „příště“ děkovat. A gril vám bude     sloužit zdravým a bezpečným způsobem     ještě hodně dlouho.     Pokud jste gril po sezoně vyčistili a zakry-     li, můžete předchozí krok přeskočit a začít     &PIVO     GRILL     2    

×

    Sdílení