Stránka letáku ENAPO – letní magazín – str. 25



Tento leták již není platný. Zpět na hlavní stránku


Tento leták platí do 12. 6. 2021.

Přepis textu:

ENAPO     LAHODNÉ OVOCE NA VŠECHNY     ZPŮSOBY Netradiční i tradiční recepty na ovocné dobroty     V létě stoupá v domácnostech spotřeba elektrické energie. nebo borůvky. Zkuste dezert ještě vylepšit ovocným přeli-     Všude se zavařuje, suší, peče, vaří. Mrazáky se plní kra-     bičkami s úrodou a ve spíži přibývají nové řady zavaře- talíři.     nin. Určitě máte svoje osvědčené rodinné recepty, podle     kterých se řídíte už řadu let. Pokud byste chtěli vyzkoušet Dvě hrsti drobnějšího ovoce dejte do kastrólku, přidejte     s ovocem i něco nového, přinášíme pár receptů pro inspi- ovocný sirup, trošku vody a povařte. Omáčku můžete za-     vem, který dodá výraznější chuť a upoutá svou barvou i na     hustit přidáním lžičky škrobové moučky. Servírujte ledový     dezert s horkou omáčkou a užívejte si zasloužených pochval.     raci. Dobrou chuť!     Smažené ovoce v těstíčku     Chułovka pro nečekanou návštěvu nebo odpolední svačin- Lívanečky bez kynutí     ka pro děti. Proč chystat palačinky zvlášť a k nim shánět pří-     lohy, když můžete připravit i servírovat všechno najednou?     Malé, zdravé, rychle připravené. Lívance z kyšky nebo aci-     dofilního mléka máte hotové za chviličku a proti klasickému     receptu i bez kynutí těsta. V míse smíchejte 25 dkg polo-     hrubé mouky, 2 celá vejce, ½ litru kysaného mléka. Přidej-     te špetku soli a lžičku jedlé sody. Promíchejte metličkou     a smažte na lívanečníku malé placičky. Skvělé jsou s vanil-     kovou zmrzlinou a čerstvými jahodami nebo malinami.     Angreštová marmeláda nepasírovaná     Někdo to rád i se zrníčky. Angrešt se jeví jako ovoce, s jehož     zpracováním je spousta práce. Ano, suché konce ostříhat     musíte. Ale pak už nic. Angrešt prostě rozvařte, poté roz-     mixujte a pak znovu povařte, tentokrát už i s cukrem a pek-     togelem. Co na tom, že marmeláda není hladká a zrníčka     jsou okem viditelná? Dodávají marmeládě poněkud hutnější     konzistenci a specifickou pikantní chuť.     Těsto na palačinky připravte raději hustější, aby moc ne-     teklo. Například z půl litru mléka, 25 dkg hladké mouky, 3     celých vajec. Špetka soli a trocha jedlé sody. Nechejte těsto     odpočinout a nakrájejte si ovoce na menší kousky. Fanta-     zii se meze nekladou. Stejně skvěle chutná tropické ovoce     (banány, pomeranče, ananas) jako meruňky, švestky, ryngle     nebo letní sladká jablíčka. Kousky ovoce obalte v těstíčku     a smažte v pánvi na oleji do zlatova. Podávejte posypané va-     nilkovým cukrem.     Rychlý nepečený dezert s ovocným přelivem     Klasický letní dezert, spočívající ve vrstvení piškotů poka-     paných rumem nebo kávou a kysané smetany či šlehačky,     asi zná každý. Mezi vrstvy se pokládá ovoce, ideálně maliny     www.enapo.cZ    

×

    Sdílení