Stránka letáku CountryLife jaro-léto 2021 – str. 33

Tento leták platí do 30. 9. 2021.


Leták je v kategoriích: Ostatní


Tento leták platí do 30. 9. 2021.

Přepis textu:

JEMNÉ     OVESNÉ VLOČKY     CIZRNA     Prodává se ve formě prášku nebo hrudek,     je čistě bílý, bez chuti a vůně, univerzálně     použitelný ve slaných i sladkých pokr-     Cizrna je fantastická     luštěnina, kterou     Ize bez problé-     mů použít také     VILOCKY     Náš TOP tajný tip! Když     hodíte malou hrst jem-     CizRNA     ENEJEM     mech.     ných ovesných vloček     při začátku přípravy     do zelňačky, bramborač-     ky, fazolové gulášovky, hlí-     vové drštkovky nebo i kulajdy, do konce     vaření vločky zmizí a zůstane po nich jen     Je drahý, nicméně pro jeho výjimečné     zdraví prospěšné účinky doporučujeme     do jídelníčku občas zařadit.     na zahušťování. Jak     na to? Cizrnu uvařit,     najemno rozmixovat, přidat     do pokrmu. Velká výhoda cizrny je její     vysoký obsah bílkovin, vlákniny a dalších     zdraví prospěšných látek. Pokrm nezbarví     a chutově výrazně neovlivní.     Jak použít?     Prášek rozmíchejte v trošce vody (případ-     ně hrudky nadrtte na prášek), za stálého     míchání přidejte do polévky, omáčky, jídla     sametová konzistence.     Ovesné vločky obsahují kvalitní bílkoviny     a tuky a pyšní se obsahem rozpustné     i nerozpustné vlákniny. Jsou opravdovou     V jakých receptech použít?     • V krémových zeleninových polévkách     a omáčkách nebo v hustých eintopfo-     vých polévkách, jako je zelňačka nebo     gulášovka.     typu „čína", ovocného pudinků, žahouru,     rozvaru. Jakmile tekutina s kuzu zprůhled-     ní, je hotovo. Na 4 porce hlavního jídla     stačí 2 lžičky kuzu.     superpotravinou.     Kolik?     Jaké produkty se hodí?     · suchá cizrna, sterilovaná cizrna, cizrnová     Na 4 porce gulášové polévky, ve které     je zelenina a fazole, jsme použili 2 Ižíce     HRAŠKA     NA ZAHUŠŤOVÁNÍ     vloček.     Hraška je směs hra-     chu a bezlepkových     obilovin od českého     mouka     * stejně dobře fungují také fazole - velké     bílé máslové nebo i menší druhy     ČERVENÁ ČOČKA     Sáhněte po loupané     ČERVENA     ČOČKA     výrobce. Kromě toho, že     Praktický tip - stejně tak jako jíšku,     a půlené červené čoč-     Hraškou zahustíte slané     pokrmy, poslouží i jak     pojivo místo vejce ve veganských     receptech. Hrašku smíchejte s vodou     a 20 minut povařte v pokrmu, na 4 porce     polévky by měla stačit jedna vrchovatá     uvařenou a rozmixovanou cizrnu     ce, přidejte na začátku     můžete zamrazit a mít tak kdykoli     vaření do zeleninové     polévky, během varu     téměř zmizí. Stejně jako     ostatní luštěniny pokrm     obohatí o bílkoviny, v případě červené     čočky ještě o významnou porci železa     po ruce.     INSTANTNÍ     KAŠE     Ižíce Hrašky.     KASE     Věděli jste, že instantní     kaše Ize použít jako     Hrašku koupíte v 250g a 1kg balení, vari-     anty na zahušťování nebo obalování, do-     konce is vanilkovou příchutí na přípravu     sladkých receptů. Vždy bez lepku, barviv,     a antioxidantů.     praktické zahuštova-     Kolik?     dlo? Máme     spoustu     • Na hrnec husté čočkové polévky (4 por-     ce) použijte 200g červené čočky.     - Na 4 porce lehké zeleninové polévky     vám postačí 50 g čočky.     druhů kaší – vždy bez soli,     konzervantů.     cukru, aromat. Bez obav přidejte pár lžic     do zeleninové polévky nebo omáčky.     A nedělají hrudky!     ZELENINA     Když se chcete zahušťování vyhnout,     Jaké produkty se hodí?     nejvíc neutrální je rýžová, použít     můžete také kukuřičnou, jáhlovou,     špaldovou, pohankovou nebo různé     směsi     jednoduše dejte do základu více zele-     niny, po změknutí rozmixujte, zjemněte     smetanou a je to. Tento tip ocení zejména     dietáři :)     KUZU     Tradiční asijský léčivý     prostředek, škrob     z kořene keře Pueraria     lobata. Uvádí se, že je lé-     BRAMBORA     Jak použít?     Přisypávejte, za stálého míchání prova-     řujte do požadované hustoty.     kem na spoustu neduhů -     posiluje imunitu, oběhový     a nervový systém, reguluje     zažívání, pomáhá při nachlazení i zánětech.     Škrob je to, co zahušťuje, takže výborně     poslouží i najemno nastrouhaná syrová     brambora přidaná třeba do fazolového     guláše. Jednoduše, levně, bez lepku.     JARO-LÉTO 2021 | dobroty     33    

×

    Sdílení