Stránka letáku CountryLife jaro-léto 2021 – str. 32

Tento leták platí do 30. 9. 2021.


Leták je v kategoriích: Ostatní


Tento leták platí do 30. 9. 2021.

Přepis textu:

Jak     na zahušťování     Zahuštování k vaření zkrátka patří. Zlepšuje konzistenci výsledného pokrmu, omáčka lépe     přilne k příloze, jídlo je vydatnější, více vás uspokojí. Jak na zahuštování zdravěji a moderně?     Sepsali jsme pro vás naše osvědčené tipy.     krmu chcete vyhnout nebo se prostě     jen nechcete dělat s jíškou, řešení jsou.     Čtěte dále.     MOUKA     „Zaprášit" moukou cibulový základ, když     připravujete třeba čočku nakyselo, fazo-     lový guláš nebo dušenou zeleninu. Dvě     Ižíce mouky budou určitě stačit.     Tradiční pomocník při     zahušťování, v poslední     MOUKA     době ale hodně zatra-     covaná. Myslíme, že     úplně zbytečně. Pokud     nemáte intoleranci lepku     Jak a v jakých receptech použít?     Klasická jíška z biomásla, ghí nebo oleje     Jaké produkty se hodí?     nebo přísná dietní omeze-     ní, spočítáte si, kolik mouky vám vyjde     na jednu porci, svět se určitě nezboří,     zahuštění použijete,     navíc pokrm bude mít sametovou,     a mouky přibližně v poměru 1:1. Hodí     se na zahuštění klasických omáček (ko-     provka, křenová, rajská) nebo polévek -     cibulačka, květáková, bramboračka,     také na přípravu bešamelu. My jsme     • pšeničná, špaldová i celozrnná nebo     bezlepková mouka     • jako tuk se na přípravu jíšky hodí bio-     máslo, ghí nebo olej     pokud mouku     na     v receptu na rajskou omáčku s plněnými     paprikami nebo na bešamel v cizrnové     musace udělali jíšku ze 4 lžic mouky.     Praktický tip - hotovou a zchladlou jíšku     můžete pár dní uchovat v lednici nebo ji     dokonce zmrazit na pozdější použití.     nikoliv vodnatou konzistenci. Pokud se     i minimálnímu množství mouky v po-     32 | dobroty     JARO-LÉTO 2021    

×

    Sdílení