Stránka letáku CountryLife jaro-léto 2021 – str. 30

Tento leták platí do 30. 9. 2021.


Leták je v kategoriích: Ostatní


Tento leták platí do 30. 9. 2021.

Přepis textu:

Rejstřík surovin     V receptech jsme použili mnoho surovin, které si zaslouží alespoň krátký komentář.     Dýně hokaido     Jedna z nejoblíbenějších dýní u nás, pěs-     tujeme ji i na naší ekofarmě. Její výhoda     je v tom, že se nemusí loupat. Stačí ji roz-     krojit, odstranit vnitřní dužinu se semínky     a použít na přípravu pokrmu.     Nikdy se nesmějí držet v klecích, jako je     to běžné v konvenčním zemědělství.     Countre     Borůvky     Podobně jako všechno červené, fialové,     růžové nebo modré ovoce jsou i borůvky     ble     AGAVOVT     SIRUP     SIRUP     AGAVOV     TMAV     plné antioxidantů. Můžou za to právě rost-     linná barviva, která mají antioxidační vliv.     Dýňové semínko     Nutričně jedno z nejzajímavějších semí-     nek. Obsahuje mnoho vitaminů a minerá-     lů a také určité množství omega 3.     Brokolice     Agávový sirup     světlý i tmavý     Světlý agávový sirup má úplně neutrální     chuť, v jídle ho nepoznáte. Tmavá varianta     Jeden z nejzdravějších druhů zeleniny.     Je plná antokyanů, látek působících jako     antioxidanty. Pokud vám nechutná vařená     nebo dušená, zkuste ji upéct v troubě     - nejlépe na vysokou teplotu (230 °C)     a kratší čas (do 15 minut).     Před použitím ho můžete lehce opražit     na suché pánvi. Nebo vyzkoušejte, jak     lahodné je semínko namočené na několik     chutná lehce karamelově. Oba sladí víc     hodin do vody.     než cukr.     Fazole máslová     Černý sezam     Je chutově výraznější     Arašídové máslo     countrylife     Bio     Velmi jemná fazole, která     má prakticky zcela neut-     rální chuť. Hodí se do po-     Skvělé na přípravu salátových zálivek     a na ochucení asijských i jiných zeleni-     nových jídel. Naše másla jsou vždy bio,     neobsahují tedy emulgátory a navrchu     vytvářejí vrstvičku oleje.     SEZAM     než ten světlý. Můžete     ho přidávat do salátů,     do rizota nebo jako     HIO IDEN     lévky, rizota i salátu. Roz-     mixováním vznikne velmi     BLANCHI DI SPAGNA     ČERNÝ     posyp na polévku.     Často se využívá     jemný krém, který se dá     po ochucení použít jako     pomazánka i dip.     krasavee, kterýbude shušet     pasijským pokrmim.     BUjon     Biobujon     Bujony v biokvalitě     jsou vždy bez glu-     tamátů nebo jiných     v asijské kuchyni. Před     použitím ho můžete     lehce nasucho opražit     countryts     Granátové jablko     Je krásné a zároveň nutričně velmi zajíma-     vé. Podobně jako jiné druhy červeného     ovoce a zeleniny obsahuje velké množství     na pánvi.     umělých přísad. Pro     zvýraznění chuti se     v biobujonech použí-     vá většinou sušené droždí, které má tuto     Červená čočka     Luštěnina, kterou používáme nejvíc. Je     velmi rychle uvařená, půlená čočka se roz-     váří, celá čočka poměrně dobře drží tvar.     Loupaná čočka neobsahuje slupku, proto     je i dobře stravitelná.     V     antioxidantů.     schopnost.     Javorový sirup     Voňavý sirup     získávaný z kanad-     ských javorů. Sirup     Biotvaroh     V našich receptech používáme a dopo-     ručujeme výhradně bio mléčné výrobky.     V ekologickém zemědělství, na rozdíl     od toho běžného, mají zvířata důstojné     podmínky k životu.     Dijonská hořčice     Grade A a C se     Francouzská hořčice     lehce liší barvou,     výrazné chuti a vůně. Naše     hořčice Emile Noël je     v biokvalitě a neobsahuje     žádné umělé přísady. Je     vyrobena podle klasické     chuť mají prakticky     stejnou. Ideální     na ranní kaše,     AV ROVY     Biovejce     V ekologickém chovu musejí mít slepice     přístup ven a dostatečný životní prostor.     palačinky, lívance     nebo jen tak na jo-     Cuntrylile     receptury.     gurt.     30 | dobroty | JARO -LÉTO 2021    

×

    Sdílení