Stránka letáku CountryLife jaro-léto 2021 – str. 26

Tento leták platí do 30. 9. 2021.


Leták je v kategoriích: Ostatní


Tento leták platí do 30. 9. 2021.

Přepis textu:

みそ     Miso     味噌     Miso pasty sice pocházejí z Japonska, ale fungují jako     výborné univerzální ochucovadlo, které se uplatní     v jakékoli kuchyni. V mnoha případech se dají používat     stejně jako sójové omáčky shoyu a tamari.     (€)     Trama     Tre     SHIRO MISO ko     GENMAI     MISO     MUGI MISO     Naturally Agd     wel We Rir Mi     Sovbeans Pane     M     t     ingrestonte     GF     O     Miso je tradiční výrobek, kdy se sójové boby smíchají se solí a fermentačním činidlem a nechají kvasit ve velkých dřevěných sudech.     K těmto základním surovinám se většinou přidává ještě nějaký druh obiloviny, nejčastěji rýže a ječmen.     Miso může kvasit pár dnů až několik let. Podle stáří má pak světle žlutou až temně hnědou barvu. Čím je miso starší a tmavší,     tím je jeho chuť výraznější. Ta se trochu podobá sójové omáčce, ale je plnější, bohatší.     Nejjemnější a nejméně slané je světlé shiro miso z bílé rýže, které je také násládlé. Pokud máte rádi výrazější chutě,     vyzkoušejte třeba světle hnědé genmai miso z hnědé rýže nebo mugi miso z ječmene.     - Miso můžete používat na dochucení     všech možných pokrmů - polévek     (včetně vývarových), pomazánek     a dipů, luštěninových a zeleninových     jídel, omáček.     Je výborné na přípravu zálivek na salát,     kuskus nebo quinou. Nejsnadněji se tu     pracuje se světlým shiro misem.     Pokud používáte tužší miso a máte     obavu, aby se vám v jídle dobře roz-     pustilo, můžete ho předem rozmíchat     v mističce s trochou horké vody.     26 | dobroty     JARO-LÉTO 2021    

×

    Sdílení