Stránka letáku Billa – Gusto Léto 2024 – str. 7

Tento leták platí do 31. 8. 2024.




Tento leták platí do 31. 8. 2024.

Přepis textu:

BURGER     budiz pochválen     Nepotřebujete pátrat po burgerovém food trucku nebo vyhlášené burgrárně.     Svatostánek burgerů může být totiž i u vás doma. Pojďte do toho s námi     a připravte si bohatě naplněné a perfektně vyladěné „plněné housky".     HOVĚZÍ BURGER     s volským okem a kyselou okurkou     2 porce příprava 50 minut, odpočinek 30 minut     • 300g hovězího masa     • 3 vejce     ⚫2 lžíce plnotučné hořčice     • čerstvá bazalka     • 50 g sušených rajčat nakládaných v oleji     • šťáva z 1/2 limety     •1 lžíce olivového oleje     ⚫2 listy hlávkového salátu     • čerstvá bazalka     ⚫4 plátky goudy     •2 kyselé okurky     • 2 lžíce tatarské omáčky     ⚫ sůl a pepř, řepové výhonky     příloha -     – bramborové hranolky s parmazánem:     •2 velké brambory typu B     •2 lžíce olivového oleje, lístky tymiánu     • 2 lžíce parmazánu, nastrouhaného     Hovězí maso smícháme s 1 vejcem, solí, pepřem, hořčicí,     nasekanou bazalkou a sušenými rajčaty a utvoříme 2 burgery,     které necháme aspoň 12 hodiny odpočinout. Poté grilujeme     z jedné strany asi 8 minut a 4-5 minut z druhé strany.     Samozřejmě podle toho, jak moc chceme mít hamburger     opečený. Jakmile je maso hotové, dáme ho do tepla     odpočinout. Mezitím na oleji připravíme 2 volská oka. Spodní     polovinu ogrilované či opečené housky potřeme tatarkou,     pak skládáme list salátu, hamburger, plátek goudy, volské     oko, plátky kyselé okurky a lístky bazalky, přiklopíme druhou     polovinou housky. Ozdobíme řepovými výhonky. Brambory     oloupeme, nakrájíme na hranolky, pokapeme olivovým olejem     a promícháme s lístky tymiánu. Dáme na plech vyložený     pečicím papírem a upečeme dokřupava. Pak promícháme     s nastrouhaným parmazánem a podáváme s hamburgerem.     KUŘECÍ KARI BURGER     domácich bulkách     4 porce příprava 50 minut, pečení 20 minut     • 2 kuřecí prsa nebo 1 krůtí prso (maso ideálně mleté nebo     nakrájené na velmi jemné kostičky)     • 1 vejce     ⚫1 šalotka, nakrájená najemno     • 1 lžička kari koření     • salátová okurka, nakrájená na plátky     • 1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky, rozebraná     na kroužky a naložená nakyselo v octě s cukrem     • sůl a pepř     domácí bulky:     1 střední brambora typu B     • 125g měkkého tvarohu polotučného     ⚫8 lžic olivového oleje     • 1 vejce     • 200-300 g hladké mouky (podle tekutosti tvarohu)     ⚫12 prášku do pečiva     •1 vejce na potření     • 1 lžička soli     • bazalková semínka na posypání     Začneme bulkami. Bramboru uvaříme a nastrouháme     najemno, přidáme tvaroh, olej, vejce a sůl a promícháme,     přidáme mouku, prášek do pečiva a uhněteme dohladka.     Z těsta tvoříme malé bulky. Necháme je asi 2 hodiny     odpočinout. Pak je potřeme bílkem a posypeme semínky.     Pečeme asi 15-20 minut při 180 °C. Mezitím si smícháme     maso s vejcem, solí a šalotkou. Promícháme s kari. Tvoříme     malé burgery, zhruba o velikosti slepičího vejce, a grilujeme     zhruba 4-5 minut z obou stran. Nebo je můžeme upéct     na grilovací pánvi či v troubě. Housky rozkrojíme, poklademe     plátky salátové okurky, řepy, hamburgerem a cibulovými     kroužky. Přiklopíme druhou částí housky. Smícháme suroviny     na salát a vše necháme odležet.     BILLA GUSTO ⚫7

×

    Sdílení