Stránka letáku Billa – Gusto Léto 2024 – str. 60

Tento leták platí do 31. 8. 2024.




Tento leták platí do 31. 8. 2024.

Přepis textu:

FRESH TIPY     Rigatoni     velké trubky     s rýhováním,     výborné pro     husté a masové     omáčky     Raviolli     malé polštářky     plněné masem     nebo sýrem,     obvykle podávané     s omáčkou     Farfalle     známé jako     motýlci nebo     mašličky,     ideální pro     lehké omáčky     nebo saláty     Linguine     podobné špagetám, jsou     ale širší a ploché     Testoviny     od A do Z     Těstoviny milují lidé po celém světě. Jsou     oblíbené pro svou univerzálnost. Vybírat     můžete z velkého množství tvarů a druhů.     Poznáte je všechny?     Text: Lenka Knápková     Lasagne     velké, ploché listy     používané ve     vrstvených pokrmech     60 BILLA GUSTO     Fettuccine     velmi široké,     ploché nudle     Historie těstovin sahá tisíce     let do minulosti. Přestože se     těstoviny nejčastěji spojují     s Itálií, jejich původ je     předmětem debat historiků.     Některé teorie naznačují,     že by těstoviny mohly     pocházet z Číny a do Evropy     byly dovezeny, zatímco jiní     badatelé tvrdí, že pocházejí ze     Středomoří.     Těstoviny, jak je známe dnes,     se vyrábějí tradičně z velmi     jednoduchých surovin,     především z mouky, vody     a soli. Pro větší výživovou     hodnotu a jemnější tvárnější     těsto se do nich přidávají ještě     vejce. Díky tomu mají nízký     obsah tuku a nízký glykemický     index. Oblíbené jsou také     pro výbornou stravitelnost     a dlouhou trvanlivost     v sušeném stavu. Existuje více     než 300 druhů těstovin. Podle     mouky, ze které jsou vyrobené,     je dělíme na bezlepkové,     bezvaječné, semolinové či     celozrnné. Mohou být také     nízkokalorické - shirataki,     obohacené o vlákninu, bylinky     či o zeleninové barevné     složky jako špenát nebo řepa.     Těstoviny mají také více než     700 tvarů. Zatímco některé     nejlépe chutnají s hutnými     omáčkami, jiné se hodí     k lehkým bylinkovým omáčkám     a další, například typu širokých     rigatoni, je nejlepší plnit     a zapékat. Rýhy na těstovinách     potom dobře drží omáčky.     Spaghetti     dlouhé nitě,     klasické pro     italskou kuchyni     Fusilli     šroubovitě zakroucené     těstoviny, které na povrchu     dobře drží omáčku     Macaroni     menší     zakroucené     trubky     Penne     trubky se zkosenými konci,     skvělé pro zachycení     omáčky uvnitř

×

    Sdílení