Stránka letáku Billa – Gusto Léto 2024 – str. 24

Tento leták platí do 31. 8. 2024.




Tento leták platí do 31. 8. 2024.

Přepis textu:

OD PONDĚLÍ DO PÁTKU     Pondělí     Citronové kuře     s červenými     fazolemi     a kuskusem     4 porce příprava 30 minut     ⚫ 12 hrnku kuskusu     ⚫1 plátek másla     • 4 kuřecí prsa     ⚫šťáva z 1 citronu     ⚫12 lžičky mletého římského kmínu     • olivový olej     • ½ menší červené cibule, nasekané     najemno     • 2 stroužky česneku, drceného     ⚫1 plechovka červených fazolí,     opláchnutých a okapaných     1 hrst hladkolisté petrželky, nakrájené     ⚫2 lžičky balzamika     • sůl a pepř     Kuskus zalijeme vroucí vodou - kousek     nad něj. Osolíme, přidáme máslo     a odstavíme. Až kuskus nasákne,     načechráme ho vidličkou.     Citronovou šťávu smícháme se     2 lžičkami soli a římským kmínem,     směsí pak pečlivě potřeme kuřecí prsa.     V kastrolu rozehřejeme 1 lžíci oleje     a maso z obou stran nejprve zprudka     orestujeme, pak ho za střední teploty     pod poklicí doděláme. Maso vyjmeme     a odložíme do tepla.     Do kastrolu nyní přidáme lžíci oleje,     zahřejeme ho a necháme zesklovatět     cibuli. Přidáme česnek a fazole,     ocet a vmícháme kuskus. Pořádně     prohřejeme, promícháme s petrželkou     a podle potřeby dochutíme solí, pepřem,     balzamikem. Podáváme s kuřetem.     Úterý     Krémový špenát     & kuřetem a quinoou     a ředkvičkami     4 porce příprava 30 minut     • 2 hrnky quinoy     • 3 lžíce olivového oleje + na restování     ⚫ 1 lžíce balzamika     • 2 lžíce řeckého jogurtu     • 1/2 malé červené cibule, nakrájené     nadrobno     • 4 kuřecí řízky     • 2 lžíce smetany 12%     ⚫4 hrnky špenátových lístků     • 1 avokádo, nakrájené na tenčí kousky     • citronová šťáva     • 6 ředkviček, nakrájených na tenká     kolečka     • sůl a pepř     Podle návodu na obalu uvaříme quinou.     V malé misce smícháme na dresink     olivový olej, balzamiko a jogurt.     Na oleji v hluboké pánvi necháme     změknout cibuli. Maso osolíme,     opepříme a přidáme k cibuli, orestujeme     ho a necháme dojít pod poklopem. Pak     ho vyjmeme a odložíme do tepla.     Do pánve přilijeme smetanu, prohřejeme     a krátce v ní necháme zavadnout špenát.     Kousky avokáda zakápneme citronem,     můžeme ho také překrájet nadrobno     a promíchat s quinoou.     Maso podáváme s quinoou, špenátem     a ředkvičkami, dochutíme dresinkem.     Středa     Středomořský     salát s kuřetem     a jogurtovejm     dresinkem     4 porce příprava 20 minut     • 2 větší kuřecí prsa     • kořenicí směs na gyros     •     olivový olej     • 5 kusů salátu Little Gem     • 1/2 červené cibule, najemno nakrájené     na měsíčky     •1 okurka zbavená semínek, nakrájená     na plátky     • 8 cherry rajčat, přepůlených     • 1 avokádo, nakrájené na plátky     a překrájené na velikost sousta     •1 hrst černých oliv bez pecek,     překrájených     • sůl     •     bageta nebo ciabatta k podávání     dresink:     • 1 kelímek řeckého jogurtu     • 1 lžíce olivového oleje     • šťáva z 1/4 limety     ⚫ nastrouhaná citronová kůra z 1/2 limety     • 1 lžička mletého římského kmínu     1 hrst lístků máty, jemně nasekaných     ⚫ sůl a kajenský pepř     Umícháme suroviny na dresink     a necháme je odležet v ledničce.     Maso osolíme a okořeníme, orestujeme     na olivovém oleji, pak přiklopíme     a necháme dodusit, odklopíme a ještě     krátce orestujeme. Po vychladnutí     nakrájíme na tenké plátky.     V salátové míse smícháme natrhaný     Little Gem, cibuli, okurku, cherry rajčata,     avokádo, olivy a maso. Promícháme     s dresinkem a podáváme s pečivem.     24 BILLA GUSTO

×

    Sdílení