Správný okamžik Pro lahodnou křupavou krustu a charakteristický otisk roštu na grilované surovině je nutné gril pořádně rozpálit. Velmi libové maso (filety nebo drůbež) nepotřebuje tak velký přímý žár, totéž platí i pro klobásy. Uhlí nebo brikety se rozprostřou na širší plochu a grilovaná surovina se umístí přímo nad ně. Je nutné dávat pozor na odkapávající tuk a tvoření plamenů a po uzavření poklopu maso neustále kontrolovat a občas obracet. Nejprve se zapnou všechny hořáky. Jakmile je dosaženo startovací teploty, maso se položí přímo doprostřed roštu. Poklop je dobré mít pokud možno uzavřený, ale i tak je potřeba grilovanou surovinu neustále kontrolovat a obracet. UHLÍ PLYN Nepřímé grilování Žár ano, plamen ne. Při nepřímém grilování stoupá žár vpravo a vlevo od grilované suroviny a cirkuluje v grilovací komoře. Teplota je výrazně nižší než při přímém grilování a doba grilování je tedy delší. Uhlí nebo brikety se vybírají podle plánované doby grilování. Zdroj tepla se nachází po stranách nebo v kruhu. Dle uvážení je dobré umístit nádobu s vodou na zachytávání tuku doprostřed pod grilovanou surovinu a poklop uzavřít. Při přípravě masa je nezbytné použití grilovacího teploměru. Nejprve se zapnou všechny hořáky. Jakmile je dosaženo startovací teploty, středové hořáky se vypnou a teplota omezí. Maso se pak umístí do ,,studené" zóny a poklop se uzavře. Při přípravě masa je nezbytné použití grilovacího teploměru. Grillstar zapalovací komín určen na rychlé a pohodlné rozžhavení uhlí nebo briket 20063302 239; » Praktické tipy « nepřímé grilování Funkce detailů, jako je hliníková miska na tuk, pod zónou přímého grilování, by se rozhodně neměla podceňovat. Nejenže udržuje gril v čistotě, ale má ještě celou řadu dalších funkcí. Zde je pár rad: Pod grilovanou surovinu se postaví 1 miska na zachycení šťávy a tuku vytékajících z masa. Nasbíraná tekutina pak slouží jako základ voňavé a silné omáčky. 2 Podle potřeby je možné přidat do misky také vodu. Odkapávající tuk se na ni naváže a tím se zvýší vzdušná vlhkost uvnitř grilu. Díky tomu pak bude maso šťavnatější. Je důležité důkladně předehřát gril 3 a při samotném pečení otvírat poklop co nejméně, aby žár mohl působit na grilovanou surovinu ze všech stran. 4 Práci neobyčejně usnadní dobrý grilovací teploměr, který najdete na straně 91. Teploty, kterých má maso při propečení uvnitř dosáhnout, najdete v mnoha tabulkách na internetu. 5 V případě nepřímého grilování se dá při hovoru s hosty a přáteli velmi rychle zapomenout na čas. Pro tento účel je výborným pomocníkem obyčejná kuchyňská minutka, která pomůže pohlídat, aby se příliš dlouhým pečením maso nevysušovalo. Úplně nejlépe poslouží moderní grilovací teploměr s aplikací ve vašem chytrém telefonu. Kingstone elektrický podpalovač jednoduchá a rychlá manipulace, široká kovová kostra a tepelně izolované držadlo, pro trvalé používání, bez přídavných podpalovacích látek 20632757 329, M BAUHAUS 83

Stránka letáku BAUHAUS – Katalog ZÁHRADNÍ NÁBYTEK – str. 83
AkčníSlevy.cz
AkčníSlevy.cz 0:00 24 května, 2023Přepis textu: