Stránka letáku BAUHAUS – Katalog ZÁHRADNÍ NÁBYTEK – str. 83

Tento leták platí do 31. 8. 2023.




Tento leták platí do 31. 8. 2023.

Přepis textu:

Správný okamžik     Pro lahodnou křupavou krustu a charakteristický     otisk roštu na grilované surovině je nutné gril     pořádně rozpálit. Velmi libové maso (filety     nebo drůbež) nepotřebuje tak velký přímý žár,     totéž platí i pro klobásy.     Uhlí nebo brikety se rozprostřou na širší plochu     a grilovaná surovina se umístí přímo nad ně.     Je nutné dávat pozor na odkapávající tuk     a tvoření plamenů a po uzavření poklopu maso     neustále kontrolovat a občas obracet.     Nejprve se zapnou všechny hořáky. Jakmile je     dosaženo startovací teploty, maso se položí     přímo doprostřed roštu. Poklop je dobré mít     pokud možno uzavřený, ale i tak je potřeba     grilovanou surovinu neustále kontrolovat     a obracet.     UHLÍ     PLYN     Nepřímé grilování     Žár ano, plamen ne. Při nepřímém grilování     stoupá žár vpravo a vlevo od grilované suroviny     a cirkuluje v grilovací komoře. Teplota je     výrazně nižší než při přímém grilování a doba     grilování je tedy delší.     Uhlí nebo brikety se vybírají podle plánované     doby grilování. Zdroj tepla se nachází po     stranách nebo v kruhu. Dle uvážení je dobré     umístit nádobu s vodou na zachytávání tuku     doprostřed pod grilovanou surovinu a poklop     uzavřít. Při přípravě masa je nezbytné použití     grilovacího teploměru.     Nejprve se zapnou všechny hořáky. Jakmile je     dosaženo startovací teploty, středové hořáky se     vypnou a teplota omezí. Maso se pak umístí     do ,,studené" zóny a poklop se uzavře. Při     přípravě masa je nezbytné použití grilovacího     teploměru.     Grillstar zapalovací komín     určen na rychlé a pohodlné     rozžhavení uhlí nebo briket     20063302     239;     » Praktické tipy «     nepřímé grilování     Funkce detailů, jako je hliníková miska na     tuk, pod zónou přímého grilování, by se     rozhodně neměla podceňovat. Nejenže     udržuje gril v čistotě, ale má ještě celou     řadu dalších funkcí. Zde je pár rad:     Pod grilovanou surovinu se postaví     1 miska na zachycení šťávy a tuku     vytékajících z masa. Nasbíraná tekutina     pak slouží jako základ voňavé a silné     omáčky.     2     Podle potřeby je možné přidat do     misky také vodu. Odkapávající tuk     se na ni naváže a tím se zvýší vzdušná     vlhkost uvnitř grilu. Díky tomu pak bude     maso šťavnatější.     Je důležité důkladně předehřát gril     3     a při samotném pečení otvírat poklop     co nejméně, aby žár mohl působit na     grilovanou surovinu ze všech stran.     4     Práci neobyčejně usnadní dobrý     grilovací teploměr, který najdete     na straně 91. Teploty, kterých má maso     při propečení uvnitř dosáhnout, najdete     v mnoha tabulkách na internetu.     5     V případě nepřímého grilování se     dá při hovoru s hosty a přáteli velmi     rychle zapomenout na čas. Pro tento     účel je výborným pomocníkem obyčejná     kuchyňská minutka, která pomůže     pohlídat, aby se příliš dlouhým pečením     maso nevysušovalo. Úplně nejlépe     poslouží moderní grilovací teploměr     s aplikací ve vašem chytrém telefonu.     Kingstone elektrický podpalovač     jednoduchá a rychlá manipulace, široká kovová     kostra a tepelně izolované držadlo, pro trvalé     používání, bez přídavných podpalovacích látek     20632757     329,     M     BAUHAUS     83

×

    Sdílení