Stránka letáku ASKO – NÁBYTEK Inspirace – str. 13

Tento leták platí do 31. 12. 2022.


Leták je v kategoriích: Nábytek


Tento leták platí do 31. 12. 2022.

Přepis textu:

i vrchní plát. Ostrým nožem těsto ozdobně nařízněte,     tradiční je tvar diamantu, přičemž každé políčko mů-     žete ještě ozdobit kouskem ořechu. V troubě vyhřáté na     160 °C pečte přibližně 75 minut - povrch má být zlatavý     a křupavý. Ještě teplou baklavu zalijte sirupem a nechte     asi 4 hodiny ztuhnout. Nakonec posypejte strouhanými     pistáciemi.     Etažér 149 Kč     00     Švýcarsko     Zemi, která má rovnou čtyři úřední jazyky - němčinu,     italštinu, francouzštinu a rétorománštinu - nelze po-     dezírat z uniformity ani během vánočních oslav. Mnohé     máme společné: vygruntované a bohatě vyzdobené     domácnosti i veřejné prostory, vánoční stromek, poin-     settie (vánoční hvězdy), kam se podíváš, četná účast na     vánoční mši, všudypřítomné vánoční trhy s tradičními     produkty, dobrotami a svařeným vínem. Dárky tu stejně     jako u nás nosí Ježíšek zvaný Christkind či Le petit Jésus,     který se poměrně snadno vypořádal s rozpínavým Santa     Clausem. Snad jen ve francouzsky hovořících kantonech     ho střídá Père Noël.     První dárky se tu dávají už na sv. Mikuláše, kdy     je nosí Samichlaus, další várka přichází v noci     z 24. na 25. prosince. Pokud jde o jídlo, mají tu gurmeti     opravdové hody. Mísí se tu totiž několik kuchyní, nejtěžší     je rozhodnout se, co si dát: vánoční fondue a raclette,     ječmennou polévku, slaný quiche, šťavnatou pečeni,     brunsli (cukroví z hořké čokolády a bez mouky), vařenou     šunku s fazolkami a bramborovou kaší, medové, skoři-     cové či anýzové sušenky?     Fondue     Asi 200 g sýra švýcarského typu (ementál) a dalších asi     200 g sýra Gruyere nastrouhejte nahrubo a společně     se 2 lžícemi mouky nebo kukuřičného škrobu vložte do     plastového sáčku na zip. Uzavřete, protřepejte, aby se     sýr obalil, a odložte stranou. Vnitřek vhodné nádoby     (nejlépe speciální na fondue) potřete rozkrojeným     stroužkem česneku, vlijte šálek suchého bílého vína     s 1 lžící citronové šťávy, na středním plameni přived'te     k mírnému varu a po částech za neustálého míchání     TÉMA     přisypávejte sýr se škrobem. Ohřívejte tak     dlouho, až se sýr rozpustí a bude krémový,     nenechte však směs dojít k varu. Jakmile vznikne     hladká směs, vmíchejte 1 lžíci třešňové brandy, ½ lžič-     ky mletých hořčičných semínek a špetku čerstvě na-     strouhaného muškátového oříšku. Rendlík na fondue     přeneste na ohříváček a nastavte mírný plamen. Do     lahodné sýrové směsi namáčejte na kostky či kousky     nakrájenou blanšírovanou zeleninu (mrkev, brokoli-     ci...), pečivo, šunku, ale i jablka nebo hrušky.     Rendlík Origen     659 Kč     13

×

    Sdílení