Zavřete oči a představte si ten pocit, když se procházíte chodbami Lidlu a najednou… Nacházíte se před masnými výrobky, ale prázdné pulty. Nikde ani stopy po tom čerstvém kusu svařáku nebo bůčku, který byste si tak rádi zakoupili. Znáte to? Já vím, že ano. No každý z nás se s tímto musel alespoň jednou setkat. Teď vám ale prozradím malé tajemství – ten nejlepší čas na nákup masa v Lidlu. Opatření však platí pouze pro náš Lidl, pro jiné obchodní supermarketové řetězce nemám odpovědi.
Tok masa do obchodu je organizován tak, aby co nejméně leželo a co nejdéle zůstalo čerstvé. To znamená, že dodávky jsou pravidelné a dostatečné, aby vyhovovaly náročným zákazníkům, jako jsme my. Jak mi jednou řekl jeden známý řezník, pokud chceme mít čerstvé maso, je třeba se dostavit hned ráno, když svítá.
Jelikož je Lidl otevřen již od sedmi hodin ráno, je jasné jak rozední, že klíčem k největším výběrem masa je přítomnost v obchodě hned ráno. Ale nechte mě to upřesnit. Co takhle chvíli po otevření? V osm hodin, kdy už jsou regály plně naskládané a vy máte celý skvostný výběr jen pro sebe. Do té doby se organismus přizpůsobí dennímu rytmu, vy zařídíte třeba ranní hygienu, snídani nebo takovou tu krátkou procházku s pejskem, kterou máme tak rádi.
Příchod na devátou hodinu by již mohl být pozdě, protože kolem půl desáté už se začínají objevovat první nákupčivé matky a důchodci, čímž se zvyšuje konkurence a je tedy menší šance, že dostanete svůj oblíbený kus.
Je také nutné vzít v úvahu, že sortiment masa se může měnit a nemusí být každý den stejný. Někdy mohou být dostupné výrobky, které jindy nejsou, a naopak. Proto je dobré mít otevřenou mysl a být připravený na různé možnosti.
A takže nyní víme, kdy nejlépe zamířit do našeho Lidlu, chceme-li si dopřát luxusní čerstvé maso. Věřte mi, stojí to za tu dřívější ranní budíček. Tímto vám přeji spousty úspěšných nákupů a těším se na další setkání s informacemi, které by mohly usnadnit náš každodenní život.